A. SPLOŠNI DEL
Ime
izobraževalnega programa: POMOČNIK MESARJA nižje poklicno
izobraževanje
Naziv poklicne
izobrazbe: pomočnik mesarja/pomočnica mesarja
Trajanje
izobraževanja: dve leti in pol
Posebni vpisni
pogoji: zdravniško potrdilo, s katerim kandidat dokaže, da ni
zdravstvenih ovir za izobraževanje po programu.
Cilji
izobraževalnega programa:
Poleg splošnih ciljev izobraževalni program dijakom omogoča, da:
si utrdijo oziroma dopolnijo
splošno izobrazbo iz najpomembnejših osnovnošolskih predmetov, pomembnih za
življenjsko in poklicno uspešnost,
si pridobijo praktično in
teoretično znanje iz živilstva, zlasti mesne industrije ter si s
posnemanjem in urjenjem razvijajo praktično znanje s teh področij,
se naučijo prilagajati različnim okoliščinam
na delovnem mestu,
si razvijajo sposobnosti za
samostojno opravljanje dela na svojem delovnem področju ob uporabi tehnološke
dokumentacije in upoštevanju navodil ter predpisanih delovnih postopkov,
si pridobivajo znanje iz varstva pri
delu,
si razvijajo ekološko zavest,
varčnost in osebno odgovornost,
si razvijajo humanost, poštenost,
zanesljivost,
si razvijajo sposobnosti za
prilagajanje delovnemu okolju in sodelovanje v kolektivu.
Obvezni načini
preverjanja in ocenjevanja znanja:
Predmeti
|
Obvezni načini
preverjanja in ocenjevanja znanja
|
Tehnologija v mesarstvu
|
ustno
|
Osnove ekonomike
|
ustno
|
Praktični pouk
|
delavniški dnevnik, izdelek ali storitev in zagovor
|
Vsebina zaključnega
izpita:
Teoretični del:
pisni in ustni izpit iz slovenščine.
Praktični del:
izdelek ali storitev in zagovor, pri
katerem kandidat dokazuje, da zna povezovati strokovno-teoretično in praktično
znanje.