Izobraževalni program: GOSTINSKI TEHNIK
Sprejeto na 1.seji SS za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 28. 3 1996
DELOVNA PRAKSA
Po posameznih letnikih in oblikah izobraževalnega dela.
Letnik |
Oblike izobraževalnega dela |
||
|
Teorija (ur) |
Vaje (ur) |
Skupaj (ur) |
1. |
252 |
252 |
|
skupaj |
|
252 |
252 |
* T – teoretični pouk, seminarji, projektno delo;
** V- vaje, individualno projektno delo oz. projektno delo v skupinah, storitev.
Dijaki:
Vsebine in informativni cilji |
Formativni cilji |
Socializacijski cilji |
Posebnosti v izvedbi |
Dijaki |
Dijaki |
||
1. Spoznavanje vseh delovnih postopkov v hotelskem ali gostinskem obratu in njegovih enotah |
|
Spoznajo pomen dela v skupini, obenem si pridobijo občutek pripadnosti in odgovornosti. Zavedajo se pomena kvalitete dela, ki je potrebna za uspeh podjetja. Spoznavajo pomen samostojnosti dela, odgovornosti za kvalitetno izvedbo delovnih nalog in doslednost izvajanja. |
|
2. Vključevanje v delovne postopke(zahtevnejše prireditve) oziroma organizacije dela |
|
Razvijajo si občutek za odgovornost. |
|
3. Sodelovanje pri organizaciji večjih aktivnosti in pri organizaciji večjih prireditev |
|
Dijaki se preizkušajo v samostojnem delu. Naučijo se odgovornosti tako do gostov kot do vseh sodelavcev. Zavedo se pomena stalnega strokovnega spopolnjevanja in uvajanja novosti. |
Znanje se preverja in ocenjuje:
Praktično izobraževanje je povezano z vsemI predmeti programa, predvsem pa z znanjem iz predmetov:
Delovna praksa poteka v gostinskih in turističnih podjetjih, ki imajo reference za to delo in so ustrezno verificirana.