Izobraževalni program: GOSTINSKI TEHNIK
Sprejeto na 1.seji SS za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 28. 3 1996
OSNOVE KNJIGOVODSTVA
Po posameznih letnikih in oblikah izobraževalnega dela.
Letnik |
Oblike izobraževalnega dela |
||
|
Teorija (ur) |
Vaje (ur) |
Skupaj (ur) |
1. |
28 |
28 |
|
skupaj |
28 |
|
28 |
* T – teoretični pouk, seminarji, projektno delo;
** V- vaje, individualno projektno delo oz. projektno delo v skupinah, storitev.
Dijaki:
Vsebine in informativni cilji |
Formativni cilji |
Socializacijski cilji |
Posebnosti v izvedbi |
1. Računovodstvo in knjigovodstvo |
|
Spoznavajo širino strokovnega dela. |
|
2. Pojem in vrste sredstev v podjetju |
|
Razvijajo gospodarnost pri nabavi sredstev in racionalnost pri njihovi uporabi. |
|
3. Pojem in vrste virov sredstev v podjetju |
|
Razvijajo previdnost in premišljenost pri najemanju kreditov. |
|
4. Bilanca stanja v podjetju |
|
Razvijajo natančnost. |
|
5. Konti stanja |
|
Zavedajo se pomena sprotnega spremljanja, usklajevanja in urejanja. |
|
6. Konti stroškov |
|
Razvijajo ekonomičnost. |
|
7. Konti uspeha |
|
Razvijajo ekonomičnost. |
|
8. Časovno razmejevanje stroškov in prihodkov |
|
Razvijajo natančnost. |
|
9. Knjigovodske listine |
|
Dovzetnost za izsledke znanosti na področju računalništva. |
|
10. Poslovne knjige |
|
Razvijajo natančnost in ažurnost. Razumejo pomembnosti resničnih informacij. |
|
11. Knjigovodske napake |
|
Razvijajo doslednost. Pripravljen priznavati napake in jih odpravljati. |
Znanje se preverja in ocenjuje:
Znanja |
Povezava s predmetom |
|
|
Predmet |
Znanja |
|
Gostinsko poslovanje |
|
|
Gospodarsko poslovanje |
|