Izobraževalni program: GOSTINSKI TEHNIK
Sprejeto na 1.seji SS za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 28. 3 1996
PRAKTIČNI POUK - STREŽBA
Po posameznih letnikih in oblikah izobraževalnega dela.
Letnik |
Oblike izobraževalnega dela |
||
|
Teorija (ur) |
Vaje (ur) |
Skupaj (ur) |
1. |
30 |
194 |
224 |
skupaj |
30 |
194 |
224 |
* T – teoretični pouk, seminarji, projektno delo;
** V- vaje, individualno projektno delo oz. projektno delo v skupinah, storitev.
Dijaki:
Vsebine in informativni cilji |
Formativni cilji | Socializacijski cilji | Posebnosti v izvedbi | |||
Dijak |
||||||
1. Strežno osebje |
|
Dijak razvije:
|
||||
2. Redni obroki hrane |
||||||
|
|
Dijak pridobi:
|
||||
3. Pogrinjki |
||||||
|
|
Dijak pridobi:
|
Vaje: priprava pogrinjkov. |
|||
4.Organizacijske oblike dela v strežbi |
||||||
|
|
Dijak pridobi:
|
||||
5.Oblike ponudbe |
||||||
|
|
Dijak pridobi:
|
Vaje:
|
|||
6.Sprejem naročila |
||||||
|
|
Dijak razvija in pridobiva:
|
||||
7.Načini strežbe |
|
Dijak pridobi:
|
Vaje:
|
|||
8.Postrežba pijač |
||||||
|
|
Dijak razvija:
|
Vaje |
|||
9.Postrežba na prevoznih sredstvih |
||||||
|
|
Dijak pridobi:
|
||||
10. Mešanje pijač |
||||||
|
|
Dijak pridobi:
|
Vaje |
|||
11. Postrežba v hotelski sobi |
|
Dijak razvija:
|
||||
12. Reklamacije |
|
Dijak razvije:
|
||||
13. Dokončevanje jedi pred gostom |
||||||
|
|
Dijak pridobi:
|
Vaje |
|||
14. Izredni obroki hrane |
||||||
|
|
Dijak pridobi:
|
Vaje |
|||
15. Organizacija večjih prireditev |
||||||
|
|
Dijak pridobi:
|
||||
16. Organizacija prireditev izven gostinske hiše (catering) |
|
Dijak pridobi:
|
||||
17. Vrste gostinskih obratov |
||||||
|
|
Dijak pridobi:
|
Ogled gostinske hiše. |
|||
18. Inventar |
||||||
|
|
Dijak pridobi:
|
||||
19. Protokol |
|
Dijak razvije:
|
Znanje se preverja in ocenjuje:
Znanja |
Povezava s predmetom |
|
|
Predmet |
Znanja |
|
Gostinsko poslovanje |
|
|
Gostinsko poslovanje Slovenski jezik |
|
|
Psihologija Poslovni bonton |
|
|
Hrana in pijače Gostinsko poslovanje Kuharstvo Psihologija Gastrokultura |
|
|
Gostinsko poslovanje Slovenski jezik |
|
|
Slovenski jezik Poslovni bonton Psihologija Gostinsko poslovanje Tuji jeziki Kuharstvo |
|
|
Hrana in pijače Poslovni bonton Psihologija Tuji jeziki |
|
|
Hrana in pijače Kuharstvo Poslovni bonton Psihologija Gastrokultura Tuji jeziki |
|
|
Slovenski jezik Tuji jeziki Kuharstvo Hrana in pijače Gastrokultura Poslovni bonton Gostinsko poslovanje |
|
|
Poslovni bonton Psihologija Slovenski jezik Tuji jeziki |
|