Izobraževalni program: GOSTINSKI TEHNIK
Sprejeto na 1.seji SS za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 28. 3 1996
ZDRAVSTVENA VZGOJA
Po posameznih letnikih in oblikah izobraževalnega dela.
Letnik |
Oblike izobraževalnega dela |
||
|
Teorija (ur) |
Vaje (ur) |
Skupaj (ur) |
1. |
28 |
28 |
|
skupaj |
28 |
|
28 |
* T – teoretični pouk, seminarji, projektno delo;
** V- vaje, individualno projektno delo oz. projektno delo v skupinah, storitev.
Dijaki:
Vsebine in informativni cilji |
Formativni cilji |
Socializacijski cilji |
Posebnosti v izvedbi |
1. Zdravje in zdravo življenje |
|
Razvijajo si odgovornost in doslednost. |
|
2. Higiena telesa, oblačenja, obuvanja |
|
Razvijajo si odgovornost in doslednost. |
|
3. Osnove pravilne prehrane |
|
Vzgojijo si čut moralne odgovornosti do potrošnikov in utrditi zavest, da z nudenjem zdrave, higiensko neoporečne hrane vplivajo na človekovo počutje. |
|
4. Higiena delovnega, življenjskega okolja |
|
Storijo vse, da se določene nalezljive bolezni ne bodo širile zaradi pomanjkanja higiene delovnega prostora. |
|
5. Začetna znamenja bolezni |
|
Razvijajo si odgovornost, doslednost in občutek za informiranost. |
|
6. Nalezljive bolezni, spolne, spolno prenosljive bolezni |
|
Storijo vse kar je potrebno, da na delovnem mestu ne bo prišlo do nastanka, širjenja nalezljivih bolezni. |
|
7. Skrb za zdravje gibal, dihal, srca, ožilja |
|
Razvijajo odgovornost. |
|
8. Varovanje vida in sluha |
|
Razvijajo odgovornost. |
|
9. Nezgode |
|
Razvijajo odgovornost, prilagodljivost in sposobnost takojšnjega reševanja problemov. |
|
10. Toksikomanije |
|
Zavedajo se, da je lahko zaradi naše odvisnosti ogroženo tudi zdravje sodelavcev. |
|
11. Odnosi med spoloma |
|
Znanje se preverja in ocenjuje:
Znanja |
Povezava s predmetom |
|
|
Predmet |
Znanja |
|
Biologija |
|
Kemija |
|