B. POSEBNI DEL

PREDMETNIK GOSTINSKI TEHNIK / poklicni tečaj

PREDMETI

SKUPNO
št. ur
v programu

B - Strokovno-teoretični predmeti

Gostinsko poslovanje

112

Hrana in pijače

112

Osnove knjigovodstva

28

Zdravstvena vzgoja

28

Skupaj B

280

 

C - Praktično izobraževanje v šoli

Praktični pouk:

 

Kuharstvo

336

Strežba

224

Skupaj C

560

 

Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu

Delovna praksa*

252

 

Skupno število ur pouka (B+C)

840

Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C + Č)

812

Skupaj (B + C + Č)

1092

 

Število tednov pouka

28

Število tednov delovne prakse

7

Skupno število tednov izobraževanja

35

* Delovno prakso lahko dijaki opravijo po delih in v več različnih podjetjih.

Delitve dijakov v skupine

 

Letno št. ur

Število dijakov

Predmet

Izvajalec

za vaje *

v skupini

Kuharstvo (praktični pouk)

učitelj

300

do 17

Srežba (praktični pouk)

učitelj

194

do 17

* Vaje, pri katerih se dijaki delijo v skupine.

Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta:

Predmet

Izvajalec

Znanje

Gostinsko poslovanje

učitelj

visokošolska izobrazba iz ekonomije

Hrana in pijače

učitelj

visokošolska izobrazba iz živilstva

Osnove knjigovodstva

učitelj

visokošolska izobrazba iz ekonomije

Zdravstvena vzgoja

učitelj

visokošolska izobrazba iz medicine ali biologije

Kuharstvo (praktični pouk)

učitelj

višja ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva

Strežba (praktični pouk)

učitelj

višja ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva