PREDMETNIK GOSTINSKI TEHNIK / poklicni tečaj
PREDMETI |
SKUPNO |
B - Strokovno-teoretični predmeti |
|
Gostinsko poslovanje |
112 |
Hrana in pijače |
112 |
Osnove knjigovodstva |
28 |
Zdravstvena vzgoja |
28 |
Skupaj B |
280 |
C - Praktično izobraževanje v šoli |
|
Praktični pouk: |
|
Kuharstvo |
336 |
Strežba |
224 |
Skupaj C |
560 |
Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu |
|
Delovna praksa* |
252 |
Skupno število ur pouka (B+C) |
840 |
Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C + Č) |
812 |
Skupaj (B + C + Č) |
1092 |
Število tednov pouka |
28 |
Število tednov delovne prakse |
7 |
Skupno število tednov izobraževanja |
35 |
* Delovno prakso lahko dijaki opravijo po delih in v več različnih podjetjih.
Delitve dijakov v skupine
|
Letno št. ur |
Število dijakov |
|
Predmet |
Izvajalec |
za vaje * |
v skupini |
Kuharstvo (praktični pouk) |
učitelj |
300 |
do 17 |
Srežba (praktični pouk) |
učitelj |
194 |
do 17 |
* Vaje, pri katerih se dijaki delijo v skupine.
Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta:
Predmet |
Izvajalec |
Znanje |
Gostinsko poslovanje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije |
Hrana in pijače |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva |
Osnove knjigovodstva |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije |
Zdravstvena vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz medicine ali biologije |
Kuharstvo (praktični pouk) |
učitelj |
višja ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva |
Strežba (praktični pouk) |
učitelj |
višja ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva |