Ime izobraževalnega programa: GOSTINSKI TEHNIK poklicni tečaj
Naziv strokovne izobrazbe: gostinski tehnik/gostinska tehnica
Trajanje izobraževanja: eno leto
Cilji izobraževalnega programa:
Izobraževalni program dijakom omogoča, da:
Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja:
Predmeti |
Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja |
Gostinsko poslovanje |
3 delni (pisni) izpiti, seminarska naloga, pisni izpit ali opravljeni delni pisni izpiti |
Hrana in pijače |
3 delni (ustni) izpiti, seminarska naloga, ustni izpit ali opravljeni delni ustni izpiti |
Osnove knjigovodstva |
pisni in ustni izpit |
Zdravstvena vzgoja |
ustni izpit |
Kuharstvo (praktični pouk) |
vaje, izdelek in zagovor |
Strežba (praktični pouk) |
vaje, storitev in zagovor |
Pogoj za opravljanje izpita iz posameznega predmeta so opravljene seminarske naloge in vaje.
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe je treba opraviti vse izpite, dokazati najmanj 80% udeležbo pri delovni praksi in o njej izdelati pisno poročilo ter opraviti poklicno maturo.
Vsebina poklicne mature:
Obvezni del:
Obvezni del poklicne mature opravljajo le kandidati, ki še niso opravili zaključnega izpita ali mature.
Izbirni del: