Izobraževalni program: TURISTIČNI TEHNIK
KATALOG ZNANJ
Sprejeto na 1.seji SS za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 28. 3 1996
GASTROKULTURA
Po posameznih letnikih in oblikah izobraževalnega dela.
Letnik |
Oblike izobraževalnega dela |
||
|
Teorija (ur) |
Vaje (ur) |
Skupaj (ur) |
1. |
46 |
10 |
56 |
skupaj |
46 |
10 |
56 |
* T – teoretični pouk, seminarji, projektno delo;
** V- vaje, individualno projektno delo oz. projektno delo v skupinah, storitev.
Pri predmetu dijaki:
Vsebine in informativni cilji |
Formativni cilji |
Socializacijski cilji |
Posebnosti v izvedbi |
Prehranjevalne navade ljudi |
Dijak |
Dijak |
|
|
|
Mora razviti čut odgovornosti do gosta in znati poskrbeti za njegovo dobro počutje. Biti mora komunikativen in sposoben strokovno usmerjati in svetovati v zvezi s prehrano. Biti mora iznajdljiv, ustrežljiv, sposoben reševanja konkretnih problemov. Spoštovati mora tradicijo narodnih jedi in si pridobiti samozavest pri plasiranju. |
|
Narodne jedi po slovenskih pokrajinah |
|
Zavedati se mora vloge domačih jedi in slovenskih vin v predstavitvi in približevanju dežele turistu. Pridobiti si mora sposobnost za timsko delo z drugimi gostinskimi delavci in sposobnost organiziranja. |
|
Vino |
|
Razvija strokovni pristop. Zave se pomembnosti kakovostne ponudbe in usklajenosti hrane in pijač. |
|
Svetovne znane pijače |
|
|
|
|
|
||
Bonton pri konzumiranju hrane |
|
Razvija strokovni pristop k delu. |
|
Ekskurzija na temo narodnih jedi in slovenskih vin |
|
Znanje se preverja in ocenjuje:
Znanja |
Povezava s predmetom |
|
|
Predmet |
Znanja |
|
Turizem |
|
|
Geografija |
|
|
Kemija |
|
|
Strežba |
|