Izobraževalni program: TURISTIČNI TEHNIK
Sprejeto na 1.seji SS za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 28. 3 1996
GOSTOLJUBJE
Po posameznih letnikih in oblikah izobraževalnega dela.
Letnik |
Oblike izobraževalnega dela |
||
|
Teorija (ur) |
Vaje (ur) |
Skupaj (ur) |
1. |
12 |
16 |
28 |
skupaj |
12 |
16 |
28 |
* T – teoretični pouk, seminarji, projektno delo;
** V- vaje, individualno projektno delo oz. projektno delo v skupinah, storitev.
Pri predmetu dijaki:
Vsebine in informativni cilji |
Formativni cilji |
Socializacijski cilji |
Posebnosti v izvedbi |
1. Storitev |
|
Razvijajo strokoven pristop. |
|
2. Gost |
|
Upoštevajo različnost gostov. |
|
3. Zaposleni v gostinstvu in turizmu |
|
Razvijajo tolerantnost in drugačnost. |
|
4. Odnos do gostov |
|
Razvijajo strokovni pristop do dela. |
|
5. Profesionalnost pri delu |
|
Zavedajo se nestrokovnih pristopov. |
|
6. Timsko delo |
|
Razvijajo primeren odnos do sodelavcev. |
|
7. Pregled 10 zlatih pravil gostoljubnosti |
|
Znanje se preverja in ocenjuje:
Znanja |
Povezava s predmetom |
|
|
Predmet |
Znanja |
|
Strežba |
|
|
Gospodarsko poslovanje |
|
|
Turizem |
|