POKLICNI TEČAJ

Izobraževalni program: TURISTIČNI TEHNIK

KATALOG ZNANJ

Sprejeto na 1.seji SS za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 28. 3 1996

1. IME PREDMETA

PRAKTIČNI POUK - STREŽBA

2. ŠTEVILO UR

Po posameznih letnikih in oblikah izobraževalnega dela.

Letnik

Oblike izobraževalnega dela

 

Teorija (ur)

Vaje (ur)

Skupaj (ur)

1.

 

28

28

skupaj

 

28

28

*  T – teoretični pouk, seminarji, projektno delo;

** V- vaje, individualno projektno delo oz. projektno delo v skupinah, storitev.

3. USMERJEVALNI CILJI

Pri predmetu dijaki:

  • spoznajo razvoj strežbe, vrste in tipe prodajnih obratov ter delovna in tehnična sredstva,

  • si privzgojijo specifične osebne lastnosti za opravljanje poklica,

  • si oblikujejo ustrezen kulturni odnos do sodelavcev in gostov,

  • pridobijo osnovna znanja o vzdrževanju osebne higiene, prostorov in opreme,

  • znajo prevzeti naročila in sestaviti menuje, izbrati pijače za različne priložnosti oziroma prireditve,

  • spoznajo delovna območja gostinskih prodajnih obratov,

  • spoznajo in se usposobijo za različne načine strežbe,

  • se usposobijo za različne organizacijske oblike dela v strežbi,

  • se naučijo pripraviti mize za različne priložnosti in dekorirati gostinske prostore in omizja,

  • usposobijo se za pripravo jedi pred gostom,

  • poznajo ekonomičnost dela v strežbi,

  • spoznajo prehrambene navade različnih narodov,

  • se usposobijo za samostojno organizacijo in izvedbo vseh del v strežbi.


  • 4. OPERATIVNI CILJI

    Vsebine in informativni cilji

    Formativni cilji

    Socializacijski cilji

    Posebnosti v izvedbi

     

    Dijak

       

    1. Vrste gostinskih obratov

  • spozna obrate po ponudbi in opremljenosti;

  •    

    2. Inventar v gostinstvu

  • pozna inventar, nabavo in vzdrževanje;

  • Dijak pridobi:

  • splošno razgledanost;

  • sposobnost logičnega razmišljanja in sklepanja;

  • smisel za estetiko;

  • oblikuje pozitiven odnos do novitet;

  • ustrezen odnos do higienskih zahtev pri delu.

  •  

    3. Strežno osebje

  • se seznani s posebnimi psihofizičnimi lastnostmi strežnega osebja;

  • spozna zdravstvene in higienske zahteve pri delu z jedmi in pijačami;

  • Dijak razvije:

  • čut odgovornosti do gosta;

  • smisel za lastno urejenost;

  • odgovornost do lastnega zdravja;

  • pozitivno razmišljanje;

  • sposobnost komuniciranja v timu in z gosti;

  • znanje o bontonu.

  •  

    4. Redni in izredni obroki hrane

  • spozna redne in izredne obroke hrane;

  • pridobi znanje o pomembnosti pravilne in zdrave prehrane;

  • Dijak pridobi:

  • splošno razgledanost;

  • sposobnost poiskati informacijo in jo uporabiti;

  • čut odgovornosti pri sestavi obrokov;

  • komunikativnost.

  •  

    5. Organizacijske oblike dela

  • spozna sisteme dela v strežbi in pozna pomen pravilno izbranega sistema v obratu;

  • zna analizirati primernost in učinkovitost izbranega sistema;

  • Dijak pridobi:

  • sposobnost raziskovanja;

  • racionalizacijski odnos do dela;

  • sposobnost medsebojne komunikacije;

  • sposobnost za varno in strokovno delo ob upoštevanju vseh predpisov varstva pri delu.

  •  

    6. Pogrinjki

  • poglobi predhodno znanje o inventarju in obrokih;

  • se usposobi uporabljati določena pravila in pridobljena teoretična znanja uporabiti pri praktični nalogi;

  • Dijak pridobi:

  • s pridobljenim znanjem zanesljivost pri delu in

  • razvija čut odgovornosti do dela in strokovnega reševanja nalog;

  • čut za estetiko dela.

  • Vaje

    7. Oblike ponudbe

  • spozna vse pisne in druge ponudbe v gostinstvu. Pozna pravila sestavljanja in pisanja;

  • Dijak pridobi:

  • sposobnost logičnega razmišljanja;

  • sposobnost reševanja problemov,

  • čut do prehrambenih navad gostov.

  •  

    8. Način strežbe

  • spozna načine strežbe in se seznani s pravili strežbe. Zna uporabljati znanja pri komuniciranju z gostinskim osebjem;

  • Dijak pridobi:

  • splošno razgledanost,;

  • sposobnost logičnega razmišljanja;

  • samozavest (na podlagi pridobljenega znanja).

  • Vaje

    9. Postrežba jedi in pijač

  • se seznani s pravili pri postrežbi jedi in pijač;

  • Dijak pridobi:

  • smisel za komunikacijo;

  • čut za gastrokulturo;

  • estetiko dela,

  • doslednost pri delu,

  • čut za gostoljubnost.

  • Vaje

    10.   Strežba na prevoznih sredstvih in v hotelski sobi

  • se seznani s ponudbo, načini postrežbe in organizacijo dela;

  • Dijak razvija:

  • sposobnost razmišljanja;

  • poštenost do gosta;

  • doslednost pri delu;

  • diskretnost.

  •  

    11.   Mešanje pijač

  • nadgradi znanje o pijačah in ponudbi v obratih;

  • pozna pribor, dodatke in pijače, ki jih potrebujemo pri mešanju pijač;

  • seznani se s postopki za pripravo mešanih pijač;

  • Dijak razvije:

  • smisel za raziskovanje;

  • smisel za atraktivnost v lokalu;

  • čut za estetiko dela;

  • inovativnost.

  •  

    12.   Priprava jedi pred gostom

  • pozna možnosti priprave jedi pred gostom;

  • zaveda se pomena priprave jedi pred gostom;

  • Dijak pridobi:

  • smisel za inovativnost;

  • čut odgovornosti do gosta;

  • doslednost;

  • smisel za strokovno in atraktivno delo v lokalu.

  •  

    13.   Organizacija večjih prireditev

  • nadgradi znanje o rednih in izrednih obrokih;

  • usposobi se za sodelovanje pri izdelavi ponudbe; zna o prireditvi komunicirati z gostinskim osebjem;

  • Dijak pridobi:

  • s pridobljenim znanjem samozavest;

  • sposobnost razmišljanja in sklepanja;

  • sposobnost komunikacije z gosti in osebjem;

  • znanja o bontonu in protokolu.

  •  

    5. OBVEZNE OBLIKE PREVERJANJA IN OCENJEVANJA ZNANJA

    Znanje se preverja in ocenjuje:

  • 1 (enkrat) pisno ali z 2 (dvema) delnima pisnima izpitoma,

  • s praktičnim delom.

    6. POVEZANOST Z DRUGIMI PREDMETI

    Znanja

    Povezava s predmetom

     

    Predmet

    Znanja

  • ponudba in prodaja

  • Gostinsko poslovanje

  • marketing

  • vinorodni kraji

  • zdraviliški kraji

  • Turizem

    Gastrokultura

  • Slovenija

  • vina