Izobraževalni program: TURISTIČNI TEHNIK
Sprejeto na 1.seji SS za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 28. 3 1996
PRAKTIČNI POUK - STREŽBA
Po posameznih letnikih in oblikah izobraževalnega dela.
Letnik |
Oblike izobraževalnega dela |
||
|
Teorija (ur) |
Vaje (ur) |
Skupaj (ur) |
1. |
28 |
28 |
|
skupaj |
|
28 |
28 |
* T – teoretični pouk, seminarji, projektno delo;
** V- vaje, individualno projektno delo oz. projektno delo v skupinah, storitev.
Pri predmetu dijaki:
Vsebine in informativni cilji |
Formativni cilji |
Socializacijski cilji |
Posebnosti v izvedbi |
|||
Dijak |
||||||
1. Vrste gostinskih obratov |
|
|||||
2. Inventar v gostinstvu |
|
Dijak pridobi:
|
||||
3. Strežno osebje |
|
Dijak razvije:
|
||||
4. Redni in izredni obroki hrane |
|
Dijak pridobi:
|
||||
5. Organizacijske oblike dela |
|
Dijak pridobi:
|
||||
6. Pogrinjki |
|
Dijak pridobi:
|
Vaje |
|||
7. Oblike ponudbe |
|
Dijak pridobi:
|
||||
8. Način strežbe |
|
Dijak pridobi:
|
Vaje |
|||
9. Postrežba jedi in pijač |
|
Dijak pridobi:
|
Vaje |
|||
10. Strežba na prevoznih sredstvih in v hotelski sobi |
|
Dijak razvija:
|
||||
11. Mešanje pijač |
|
Dijak razvije:
|
||||
12. Priprava jedi pred gostom |
|
Dijak pridobi:
|
||||
13. Organizacija večjih prireditev |
|
Dijak pridobi:
|
Znanje se preverja in ocenjuje:
Znanja |
Povezava s predmetom |
|
|
Predmet |
Znanja |
|
Gostinsko poslovanje |
|
|
Turizem Gastrokultura |
|