B. POSEBNI DEL

PREDMETNIK TURISTIČNI TEHNIK / poklicni tečaj

PREDMETI

SKUPNO
št. ur
v programu

B - Strokovno-teoretični predmeti

Gostinsko poslovanje

140

Gastrokultura

56

Turizem

280

Tuji jezik III

140

Osnove knjigovodstva

28

Gostoljubje

28

Skupaj B

672

 

C - Praktično izobraževanje v šoli 

Praktični pouk:

Strežba

28

 

Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu

Delovna praksa*

252

 

Skupno število ur pouka (B+C)

700

Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C + Č)

280

Skupaj (B + C + Č)

952

 

Število tednov pouka

28

Število tednov delovne prakse

7

Skupno število tednov izobraževanja

35

* Delovno prakso lahko dijaki opravijo po delih in v več različnih podjetjih.

Delitve dijakov v skupine

 

Letno št. ur

Število dijakov

Predmet

Izvajalec

za vaje *

v skupini

Strežba (praktični pouk)

učitelj

28

do 17

* Vaje, pri katerih se dijaki delijo v skupine.

Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta:

Predmet

Izvajalec

Znanje

Gospodarsko poslovanje

učitelj

visokošolska izobrazba iz ekonomije

Gastrokultura

učitelj

visokošolska izobrazba iz živilstva

Turizem

učitelj

visokošolska izobrazba iz ekonomije ali geografije

Tuji jezik III

učitelj

visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika

Osnove knjigovodstva

učitelj

visokošolska izobrazba iz ekonomije

Gostoljubje

učitelj

visokošolska izobrazba iz ekonomije

Strežba (praktični pouk)

učitelj

višja ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva