A. SPLOŠNI DEL
Ime
izobraževalnega programa: PEK srednje
poklicno izobraževanje
Naziv poklicne
izobrazbe: pek/pekovka
Trajanje
izobraževanja: tri leta (dualna organizacija)
Posebni vpisni
pogoji: zdravniško potrdilo, s katerim kandidat dokaže, da ni zdravstvenih
ovir za izobraževanje po programu, in sklenjena učna pogodba.
Cilji
izobraževalnega programa:
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja vajenci:
pridobijo praktično in teoretično
znanje s področja tehnologije kruha in krušnih izdelkov,
pridobijo praktično in teoretično
znanje s področja pekarstva,
pridobijo praktično in teoretično
znanje s področij, ki so povezana s tehnologijo pekarstva,
pridobijo osnovno znanje higiene in
varstva pri delu,
razvijajo kreativnost in čut za
estetiko,
razvijajo sposobnosti za uporabo in
povezovanje znanja,
razvijajo sposobnosti natančnega
opazovanja in kritičnega ocenjevanja,
razvijajo sposobnosti za samostojno
opravljanje dela na svojem delovnem področju in sposobnosti prilagajanja novim
situacijam,
razvijajo sposobnosti za reagiranje
v nepredvidljivih situacijah,
razvijejo zavest o zdravem načinu
prehranjevanja,
razvijajo ekološko zavest, varčnost
in osebno odgovornost,
razvijajo humanost, poštenost,
zanesljivost,
razvijajo sposobnosti prilagajanja
delovnemu okolju in sodelovanja v kolektivu.
Obvezni načini
preverjanja in ocenjevanja znanja:
Predmeti
|
Obvezni načini
preverjanja in ocenjevanja znanja
|
Računalništvo
|
ustno, vaje
|
Prehrana z mikrobiologijo živil
|
ustno
|
Tehnologija
|
ustno
|
Gospodarsko poslovanje
|
ustno
|
Psihologija prodaje
|
ustno
|
Praktični pouk
|
ocenjevanje delavniškega dnevnika in izdelka ali storitve
z zagovorom
|
Vsebina zaključnega
izpita:
Teoretični del:
pisni in ustni izpit iz slovenščine,
ustni izpit iz tehnologije.
Praktični del:
izdelek oziroma storitev z
zagovorom, s katerim kandidat dokazuje povezanost strokovno-teoretičnega in
praktičnega znanja.