Izobraževalni program: POMOČNIK KMETOVALCA
VINARSTVO (izbirni)
Po posameznih letnikih in oblikah izobraževalnega dela
Letnik |
Oblike izobraževalnega dela |
||
|
Teorija (ur) |
Vaje (ur) |
Skupaj (ur) |
1. |
|
||
2. |
70 |
70 |
|
3. |
|
||
skupaj |
70 |
|
70 |
Dijaki:
2. letnik:
VSEBINE IN INFORMATIVNI CILJI |
FORMATIVNI CILJI |
SOCIALIZACIJSKI CILJI |
POSEBNOSTI V IZVEDBI |
Dijaki: |
Dijaki: |
||
TRGATEV |
|
|
|
|
|
Ravnajo v skladu s higijenskimi predpisi in strokovnimi navodili. |
Določanje časa trgatve. Ogled prevzema grozdja. |
PREDELAVA GROZDJA |
|
|
|
|
|
Ravnajo v skladu s priporočili stroke. Upoštevajo veljavne zakonske predpise. |
Pomagajo v kleti v času predelave. |
KLETARJENJE |
|
|
|
|
|
Pridobijo odgovornost za pravilno izvedbo posameznih tehnoloških postopkov v kletarstvu. |
Pomagajo pri različnih fazah nege vina. |
BOLEZNI IN NAPAKE VINA |
|
|
|
|
|
Razvijajo odgovoren odnos do dela. Z ustreznim kletajenjem znajo preprečiti razvoj bolezni in napak. |
|
STRANSKI PROIZVODI |
|
|
|
|
|
Delajo vinski kis. |
V posameznem ocenjevalnem obdobju se znanje preverja in ocenjuje:
Znanja |
Povezava s predmetom |
|
|
Predmet |
Znanja |
|
vinogradništvo |
|
|
kmetijski stroji |
|