Izobraževalni program: KMETOVALKA GOSPODINJA (šs)
Sprejeto na 38.seji Strokovnega sveta za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 14. 4. 2000
GOSPODINJSTVO
Na izpitu ocenjujemo:
Vsebine |
Znanja (cilji) |
Učna in delovna sredstva |
Kandidat |
||
Razvoj in oblike gospodinjstva |
|
|
Hranoslovje |
|
|
Konzerviranje |
|
|
Tehnologija pripravljanja hrane |
|
|
Gospodinjski aparati in stroji |
|
|
Posoda |
|
|
Načrtovanje prehrane |
|
|
Dietna prehrana |
|
|
Potrošniška vzgoja |
|
|
Turistična dejavnost na kmetiji |
|
|
Bonton in medčloveški odnosi |
|
Zgradba izpitne enote:
Vprašanja na izpitnem listku
Vprašanja so kompleksna ter morajo biti ustrezno razčlenjena in zajemajo tudi temeljne vsebine drugih strokovnih predmetov.
Priprava in trajanje izpita
Kandidat ima pravico, da se 20 minut pripravlja na ustni izpit. Ustni izpit traja največ 20 minut.
Pri ustnem izpitu naj ima kandidat možnost odgovarjati ob ustreznih učnih in delovnih sredstvih, navedenih v tretjem stolpcu preglednice iz 3.točke tega izpitnega kataloga.
Za kandidate je priporočena literatura in drugi viri objavljena v vsakoletnem Katalogu učbenikov za poklicne in strokovne šole za posamezno šolsko leto, ki ga izdaja Center RS za poklicno izobraževanje oziroma Zavod RS za šolstvo.