Izobraževalni program: KUHAR
4. Načini in oblike izpeljave izpita
Izdelek z zagovorom
Izpitni katalog je določil Strokovni svet RS za poklicno in strokovno izobraževanje na 88. seji 16.12.2005
Na zaključnem izpitu dijak/ dijakinja dokaže, da zna:
IZDELEK |
OPIS IN DIMENZIJE |
TEHNOLOŠKE ZAHTEVE |
Dijak/dijakinja: |
Dijak/dijakinja: |
|
Zahtevek za živila za redni ali izredni obrok hrane |
|
|
Hladne začetne jedi |
|
|
Tople začetne jedi |
|
|
Juhe, jušne zakuhe in jušni vložki |
|
|
Meso in mesne jedi |
|
|
Osnove ali fondi, omake |
|
|
Priloge |
|
|
Zelenjavne jedi |
|
|
Solate |
|
|
Sladice iz različnih test |
|
|
Redni dnevni obroki hrane |
|
|
Narodne jedi |
|
|
Alternativna prehrana |
|
|
Izredni obroki hrane |
|
|
Oblika izpita za tretjo izpitno enoto zaključnega izpita je:
Izdelki |
Delovne naloge: |
Priprava jedi za zajtrk |
|
Priprava jedi za kosilo ali večerja |
|
Priprava jedi za izredne obroke |
|
Opomba:
Pri izdelkih z zagovorom se bodo ocenjevala naslednja področja:
|
Področje ocenjevanja |
Delež (%) |
1. |
Pripravljalna dela |
9 |
2. |
Izvedba |
65 |
3. |
Zaključna dela |
6 |
4. |
Zagovor |
20 |
|
Skupaj : točke |
100 |
Področje ocenjevanja |
Merila ocenjevanja |
Največje |
1. |
|
3 |
2. |
|
30 |
3. |
|
3 |
4. |
|
20 |
SKUPAJ : |
100 |
ŠTEVILČNA OCENA |
SKUPNO ŠTEVILO %TOČK |
odlično (5) |
89 -100 |
prav dobro (4) |
76 - 88 |
dobro (3) |
63 - 75 |
zadostno (2) |
50 - 62 |
nezadostno (1) |
0 - 49 |
Naloga številka 1
Priprava hladne začetne jedi, juhe z jušnim vložkom za penzionsko kosilo za 5 oseb
Naloga številka 2
Priprava glavne jedi s prilogo in sladico za slavnostno kosilo za 5 oseb