SREDNJE POKLICNO IZOBRAŽEVANJE

Izobraževalni program: NATAKAR

ZAKLJUČNI IZPIT (3. izpitna enota)

VSEBINA

1. Naziv izpitne enote

2. Izpitni cilji

3. Znanja

4. Načini in oblike izpeljave izpita

5. Ocenjevanje

6. Primeri

1. Naziv izpitne enote

Storitev z zagovorom

Izpitni katalog je določil Strokovni svet RS za poklicno in strokovno izobraževanje na 88. seji 16.12.2005

2. Izpitni cilji

Na zaključnem izpitu dijak/ dijakinja dokaže, da zna:

3. Znanja

STORITEV

OPIS IN DIMENZIJE

TEHNOLOŠKE ZAHTEVE
(dovoljeni pripomočki)

  Dijak/dijakinja  zmore :

Zajtrk

  • opraviti pripravljalna dela,
  • sprejeti goste in prevzeti naročilo,
  • postreči,
  • opraviti zaključna dela;
  • sodelovanje s kuhinjsko ekipo
  • primerno urejena in opremljena zajtrkovalnica
  • načrtovane jedi in pijače
  • material za dekoracijo

 

Kosilo ali večerja
(za individualne ali skupino gostov)

  • napisati meni kartico,
  • opraviti pripravljalna dela,
  • sprejeti goste, priporočati ter prevzeti naročilo,
  • postreči jedi in pijače,
  • opraviti zaključna dela;
  • sodelovanje s kuhinjsko ekipo
  • primerno urejena in opremljena jedilnica
  • načrtovane jedi in pijače
  • material za dekoracijo
  • material za menu kartico

 

Izredni obroki:

  • hladno-topli bife
  • svečani obrok
  • piknik
  • party
  • sodelovati s kuhinjsko ekipo,
  • primerno urediti in opremiti jedilnico,
  • izbrati jedi in pijače,
  • ustrezno dekorirati;

 

  • sodelovanje s kuhinjsko ekipo
  • primerno urejen prostor
  • načrtovane jedi in pijače
  • material za dekoracijo

 

Catering

  • sodelovati s kuhinjsko ekipo,
  • primerno urediti in opremiti jedilnico,
  • načrtovati jedi in pijače,
  • izbrati material za dekoracijo, dekorirati.

 

  • sodelovanje s kuhinjsko ekipo
  • primerno urejen prostor
  • načrtovane jedi in pijače
  • material za dekoracijo

 

4. Načini in oblike izpeljave izpita

Oblika izpita za tretjo izpitno enoto zaključnega izpita je:

4.1 Navodila za izvedbo izdelka

STORITVE

Delovne naloge

Zajtrk

  • ureditev delovnega mesta
  • sprejem gostov
  • prevzem naročila
  • postrežba pijač
  • postrežba jedi
  • poslovitev od gostov
  • zaključna dela

Kosilo ali večerja
(za individualne ali skupino gostov)

  • pisanje menu kartice
  • ureditev delovnega mesta
  • sprejem gostov
  • prevzem naročila
  • postrežba pijač
  • postrežba jedi
  • poslovitev od gostov
  • zaključna dela

Izredni obroki:

  • hladno-topli bife
  • svečani obrok
  • piknik
  • party
  • ureditev delovnega mesta
  • sprejem gostov
  • postrežba pijač
  • postrežba jedi
  • poslovitev od gostov
  • zaključna dela

Catering

  • ureditev delovnega mesta
  • sprejem gostov
  • postrežba pijač
  • postrežba jedi
  • poslovitev od gostov
  • zaključna dela

Opomba:

5. Ocenjevanje

5.1 Načini in oblike ocenjevanja

Pri storitvah z zagovorom se bodo ocenjevala naslednja področja:

 

Področje ocenjevanja

Delež (%)

1.

Pripravljalna dela

10

2.

Izvedba

70

3.

Zaključna dela

10

4.

Zagovor

10

 

Skupaj :  točke

100

5.2 Merila/kriteriji ocenjevanja

Področje ocenjevanja

Merila ocenjevanja

Največje
število točk

1.

  • natančnost
  • doslednost

5
5

2.

  • sprejem gostov in komuniciranje
  • postrežba jedi in pijač
  • poslovitev od gostov

15
50
5

3.

  • urejenost delovnega mesta

10

4.

  • zagovor opravljene storitve

10

SKUPAJ :

100

5.3 Predlog pretvorbe točk v ocen

ŠTEVILČNA OCENA

SKUPNO ŠTEVILO %TOČK

odlično (5)

89 -100

prav dobro (4)

76 - 88

dobro (3)

63 - 75

zadostno (2)

50 - 62

nezadostno (1)

0 - 49

6. Primeri

6.1 Primeri izdelka

Naloga številka 1

Postrežba kosila dvema gostoma na ameriški način na osnovi menija št. 1

Naloga št. 2

Postrežba razširjenega koktajl partija za 20 oseb na osnovi jedilnika št. 1