Izobraževalni program: NATAKAR
4. Načini in oblike izpeljave izpita
Storitev z zagovorom
Izpitni katalog je določil Strokovni svet RS za poklicno in strokovno izobraževanje na 88. seji 16.12.2005
Na zaključnem izpitu dijak/ dijakinja dokaže, da zna:
STORITEV |
OPIS IN DIMENZIJE |
TEHNOLOŠKE ZAHTEVE |
Dijak/dijakinja zmore : |
||
Zajtrk |
|
|
Kosilo ali večerja |
|
|
Izredni obroki:
|
|
|
Catering |
|
|
Oblika izpita za tretjo izpitno enoto zaključnega izpita je:
STORITVE |
Delovne naloge |
Zajtrk |
|
Kosilo ali večerja |
|
Izredni obroki:
|
|
Catering |
|
Opomba:
Pri storitvah z zagovorom se bodo ocenjevala naslednja področja:
|
Področje ocenjevanja |
Delež (%) |
1. |
Pripravljalna dela |
10 |
2. |
Izvedba |
70 |
3. |
Zaključna dela |
10 |
4. |
Zagovor |
10 |
|
Skupaj : točke |
100 |
Področje ocenjevanja |
Merila ocenjevanja |
Največje |
1. |
|
5 |
2. |
|
15 |
3. |
|
10 |
4. |
|
10 |
SKUPAJ : |
100 |
ŠTEVILČNA OCENA |
SKUPNO ŠTEVILO %TOČK |
odlično (5) |
89 -100 |
prav dobro (4) |
76 - 88 |
dobro (3) |
63 - 75 |
zadostno (2) |
50 - 62 |
nezadostno (1) |
0 - 49 |
Naloga številka 1
Postrežba kosila dvema gostoma na ameriški način na osnovi menija št. 1
Naloga št. 2
Postrežba razširjenega koktajl partija za 20 oseb na osnovi jedilnika št. 1