Izobraževalni program: KMETIJSKI TEHNIK
Sprejeto na 38.seji SS za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 14. 4. 2000
REJA ŽIVALI - izbirno
Po posameznih letnikih in oblikah izobraževalnega dela.
Letnik |
Oblike izobraževalnega dela |
||
|
Teorija (ur) |
Vaje (ur) |
Skupaj (ur) |
1. |
|
||
2. |
|
||
3. |
62 |
8 |
70 |
4. |
|
||
skupaj |
62 |
8 |
70 |
* T – teoretični pouk, seminarji, projektno delo;
** V- vaje, individualno projektno delo oziroma projektno delo v skupinah, storitev.
Pri predmetu dijak:
VSEBINE IN INFORMATIVNI CILJI |
FORMATIVNI CILJI |
Socializacijski cilji |
POSEBNOSTI V IZVEDBI |
ZAKONODAJA O ZDRAVSTVENEM VARSTVU ŽIVALI |
Dijak |
Dijak |
|
|
|
Razvija strokovnost pri delu. Razvija natančnost pri delu. Zave se osebne in poklicne odgovornosti pri varovanju zdravja domačih živali. |
Vaja: uporaba Uradnega lista. |
NAJPOGOSTEJŠE ZDRAVSTVENE TEŽAVE DOMAČIH ŽIVALI |
|
|
|
|
|
Razvija sposobnost opazovanja. Krepi občutek za skrbnost. Razvija pravilen odnos do živali. Zave se delovne odgovornosti. |
Ogled: |
OSNOVE EKOLOŠKEGA KMETOVANJA |
|
|
|
|
|
Krepi ekološko zavest. Zave se pomena ekološkega kmetovanja za varstvo okolja in ohranjanja biotske raznovrstnosti. |
Ogled: ekološka kmetija. |
ŽIVALIM PRILAGOJENA VZREJA |
|
|
|
|
|
Se zave osebne in poklicne odgovornosti za zdravje in počutje živali. Razvija human odnos do živali. |
Ogled: živinorejska proizvodnja na ekološki kmetiji. |
OSNOVE PREHRANE ŽIVALI NA EKOLOŠKI KMETIJI |
|
|
|
|
|
Zave se poklicne odgovornosti, pravilnega krmljenja za zdravje in počutje živali. Razvije odgovornost za prirejo neoporečnih živalskih proizvodov za prehrano ljudi. |
|
PREPREČEVANJE IN ZDRAVLJENJE BOLEZNI NA EKOLOŠKI KMETIJI |
|
|
|
|
|
Se zave osebne in poklicne odgovornosti za zdravje in počutje živali. |
Prikaz: evidenčni listi. |
TRŽENJE NEOPOREČNIH ŽIVALSKIH PROIZVODOV |
|
|
|
|
|
Razvija sposobnost komuniciranja. Zave se posledic kršenja pravil. |
Prikaz: |
MOŽNOSTI IN PERSPEKTIVE ZA ŽIVALIM PRILAGOJENO VZREJO V SLOVENIJI |
|
|
|
|
|
Zave se pomena kmetijstva za gospodarstvo države. Razvija skrbnost in natančnost. Zave se osebne in poklicne odgovornosti pri oskrbi prebivalstva s hrano. |
Vaja: uporaba Uradnega lista. |
V posameznem ocenjevalnem obdobju se znanje preverja in ocenjuje:
Znanja |
Povezava s predmetom |
|
|
Predmet |
Znanja |
|
Živinoreja |
|
|
Poljedelstvo Živinoreja Kmetijski stroji |
|
|
Matematika Živinoreja Informatika Kemija |
|
|
Kmetijski stroji Živinoreja |
|
|
Gospodarsko poslovanje |
|