PREDMETNIK ŽIVILSKI TEHNIK / SSI
PREDMETI |
1. letnik |
2. letnik |
3. letnik |
4. letnik |
SKUPNO |
||||
št. ur na |
št. ur na |
št. ur na |
št. ur na |
||||||
teden |
leto |
teden |
leto |
teden |
leto |
teden |
leto |
||
A - Splošnoizobraževalni predmeti |
|||||||||
Slovenščina |
4 |
140 |
3 |
105 |
3 |
105 |
4 |
136 |
486 |
Tuji jezik I |
3 |
105 |
3 |
105 |
3 |
105 |
3 |
102 |
417 |
Umetnost |
2 |
70 |
70 |
||||||
Matematika |
3 |
105 |
3 |
105 |
3 |
105 |
2 |
68 |
383 |
Zgodovina |
2 |
70 |
2 |
70 |
140 |
||||
Geografija |
2 |
70 |
70 |
||||||
Psihologija |
2 |
68 |
68 |
||||||
Informatika |
2 |
70 |
70 |
||||||
Fizika |
2 |
70 |
2 |
70 |
140 |
||||
Kemija |
2 |
70 |
2 |
70 |
2 |
70 |
210 |
||
Biologija |
2 |
70 |
2 |
70 |
140 |
||||
Športna vzgoja |
3 |
105 |
3 |
105 |
3 |
105 |
3 |
102 |
417 |
Skupaj A |
25 |
875 |
20 |
700 |
16 |
560 |
14 |
476 |
2611 |
B - Strokovno-teoretični predmeti |
|||||||||
Tehnologija |
3 |
105 |
4 |
140 |
5 |
175 |
5 |
170 |
590 |
Prehrana |
2 |
70 |
70 |
||||||
Mikrobiologija |
4 |
140 |
140 |
||||||
Analiza živil |
4 |
136 |
136 |
||||||
Higiena in varstvo pri delu |
2 |
70 |
70 |
||||||
Gospodarsko poslovanje |
2 |
70 |
70 |
||||||
Izbirni predmeti * |
2 |
70 |
2 |
70 |
4 |
136 |
276 |
||
Skupaj B |
5 |
175 |
10 |
350 |
11 |
385 |
13 |
442 |
1352 |
C - Praktično izobraževanje v šoli |
|||||||||
Praktični pouk |
3 |
105 |
3 |
105 |
6 |
210 |
6 |
204 |
624 |
Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu |
|||||||||
Delovna praksa |
72 |
72 |
|||||||
D - Interesne dejavnosti |
|||||||||
Interesne dejavnosti |
96 |
|
96 |
|
96 |
|
64 |
352 |
|
Skupno število ur pouka (A+B+C) |
33 |
1155 |
33 |
1155 |
33 |
1155 |
33 |
1122 |
4587 |
Skupaj praktično izobraževanje (C+Č) |
|
105 |
|
105 |
|
282 |
|
204 |
696 |
Število ur izobraževanja v šoli (A+B+C+D) |
|
1251 |
|
1251 |
|
1251 |
|
1186 |
4939 |
Skupaj (A + B + C + Č + D) |
|
1251 |
|
1251 |
|
1323 |
|
1186 |
5011 |
Število tednov pouka |
35 |
|
35 |
|
35 |
|
34 |
139 |
|
Število tednov delovne prakse |
|
|
|
|
2 |
|
|
2 |
|
Število tednov interesnih dejavnosti |
3 |
|
3 |
|
3 |
|
2 |
11 |
|
Skupno število tednov izobraževanja |
|
38 |
|
38 |
|
40 |
|
36 |
152 |
Pojasnila k predmetniku:
* IZBIRNI PREDMETI |
1. letnik |
2. letnik |
3. letnik |
4. letnik |
SKUPNO |
||||
št. ur na |
št. ur na |
št. ur na |
št. ur na |
||||||
teden |
leto |
teden |
leto |
teden |
leto |
teden |
leto |
||
Varstvo okolja ali Tuji jezik II |
2 |
70 |
70 |
||||||
Biotehnologija ali Tuji jezik II |
2 |
70 |
70 |
||||||
Dietetika in gastronomija ali Tuji jezik II |
4 |
136 |
136 |
Delitve dijakov v skupine in sodelovanje laborantov
|
Letno št. ur |
|
Število dijakov |
Letno štev. ur za sodelavca na |
||
Letnik |
Predmet |
Izvajalec |
za vaje * |
v skupini |
oddelek |
skupino |
1. |
Informatika |
učitelj |
52 |
do 17 |
||
Fizika |
učitelj |
6 |
do 17 |
|||
laborant |
13 |
6 |
||||
Kemija |
učitelj |
10 |
do 17 |
|||
laborant |
12 |
10 |
||||
Biologija |
učitelj |
12 |
do 17 |
|||
laborant |
12 |
12 |
||||
Praktični pouk |
učitelj |
105 |
do 17 |
|||
laborant |
17 |
|||||
2. |
Fizika |
učitelj |
8 |
do 17 |
||
laborant |
12 |
8 |
||||
Kemija |
učitelj |
10 |
do 17 |
|||
laborant |
12 |
10 |
||||
Biologija |
učitelj |
12 |
do 17 |
|||
laborant |
12 |
12 |
||||
Mikrobiologija |
učitelj |
70 |
do 17 |
|||
laborant |
35 |
|||||
Praktični pouk |
učitelj |
105 |
do 17 |
|||
laborant |
35 |
|||||
3. |
Kemija |
učitelj |
10 |
do 17 |
||
laborant |
12 |
10 |
||||
Praktični pouk |
učitelj |
210 |
do 17 |
|||
laborant |
52 |
|||||
4. |
Analiza živil |
učitelj |
102 |
do 17 |
||
laborant |
68 |
|||||
Praktični pouk |
učitelj |
204 |
do 17 |
|||
laborant |
52 |
* Vaje, pri katerih se dijaki delijo v skupine.
Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta
Predmet |
Izvajalec |
Znanje |
Slovenščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz slovenskega jezika in književnosti |
Tuji jezik I, II |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
Umetnost |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz umetnosti ali umetnostne zgodovine |
Matematika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz matematike |
Zgodovina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz zgodovine |
Sociologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz sociologije |
Psihologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz psihologije |
Informatika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz računalništva ali informatike |
Fizika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz fizike |
laborant |
srednješolska izobrazba, ki vsebuje fiziko ali druge predmete s fizikalnega predmetnega področja v obsegu najmanj 315 ur |
|
Kemija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz kemije |
laborant |
srednješolska izobrazba, ki vsebuje kemijo ali druge predmete s kemijskega predmetnega področja v obsegu najmanj 315 ur |
|
Biologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz biologije |
laborant |
srednješolska izobrazba, ki vsebuje biologijo ali druge predmete z biološkega predmetnega področja v obsegu najmanj 315 ur |
|
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz športne vzgoje |
Tehnologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije |
Prehrana |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije |
Mikrobiologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije ali mikrobiologije ali biologije ali biokemije ali veterine |
laborant |
srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali veterine ali srednja izobrazba |
|
Analiza živil |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije ali kemije ali kemijske tehnologije |
laborant |
srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba |
|
Higiena in varstvo pri delu |
učitelj |
visokošolska izobrazba živilske tehnologije ali mikrobiologije ali veterine |
Gospodarsko poslovanje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije ali organizacije dela |
Varstvo okolja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije ali kemijske tehnologije ali biologije |
Biotehnologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije ali mikrobiologije ali biologije |
Dietetika in gastronomija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije |
Praktični pouk |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije ali višja izobrazba živilske smeri |
laborant |
srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije |