Izobraževalni program: NATAKAR (ds)
GOSTINSKO POSLOVANJE
Na izpitu ocenjujemo ali kandidat:
Znanja |
Cilji |
|
Temeljni pojmi o družbi in gospodarstvu |
|
Tečajna lista. |
Gospodarska panoga gostinstvo |
|
|
Oseba in njen status v pravu |
|
|
Trženje |
|
|
Poslovno komuniciranje |
|
|
Prodajna pogodba |
|
Obrazec kupoprodajne pogodbe. |
Poslovna področja gostinskega poslovanja |
||
Nabavna služba |
|
|
Skladiščno poslovanje |
|
Obrazci dobavnice. |
Kuhinjsko poslovanje |
|
Naročilnice, dobavnice, jedilniki. |
Točilniško poslovanje |
|
|
Poslovanje prenočitvenih obratov |
|
Knjiga gostov. |
Osnove ekonomike gostinskega podjetja |
|
Naročilnice, dobavnice, jedilniki. |
Zgradba izpitne enote:
Vprašanja na izpitnem listku
Vprašanja morajo biti jasna, kratka ter ustrezno razčlenjena. Na vprašanje mora kandidat odgovoriti ter pri tem pokazati, da obvlada osnovna, temeljna znanja in da zna vsebine med seboj povezovati.
Priprava in trajanje izpita
Kandidat ima pravico, da se 20 minut pripravlja na ustni izpit. Ustni izpit traja največ 20 minut.
Ocena
Oceno ustnega izpita oblikuje izpitna komisija na predlog izpraševalca, ki jo posreduje izpitnemu odboru..
Pri pisnem izpitu so dovoljeni naslednji pripomočki:
Pri ustnem izpitu naj ima kandidat možnost odgovarjati ob ustreznih učnih in delovnih sredstvih, navedenih v tretjem stolpcu preglednice iz 3.točke tega izpitnega kataloga.
Za kandidate je priporočena literatura in drugi viri objavljena v vsakoletnem Katalogu učbenikov za poklicne in strokovne šole za posamezno šolsko leto, ki ga izdaja Center RS za poklicno izobraževanje oziroma Zavod RS za šolstvo.