Izobraževalni program: PEK (ds)
prejeto na 28.seji Strokovnega sveta za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 10. 6. 1999
TEHNOLOGIJA
Na izpitu ocenjujemo:
VSEBINE |
ZNANJA |
UČNA IN DELOVNA SREDSTVA |
Kandidati |
||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sheme delovanja naprav. |
|
|
|
|
|
Sheme postopkov. |
|
|
Shema diagrama mletja. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tehnološke analize. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Prepoznavanje surovine z dobrimi tehnološkimi lastnostmi. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Priprava različnih mesitev kvašenega testa. |
|
|
|
|
|
Razlaga delovanja strojev in naprav. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Razlaga pogojev peke in delovanja peči. |
|
|
|
|
|
Priprava različnih vrst kruha in peciva. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ugotavljanje hranilne vrednosti. |
|
|
Ocenjevanje kruha in peciva. |
|
|
Zgradba izpitne enote:
Priporočilo
Kandidat dokaže, da obvlada:
Trajanje pisnega izpita
Pisni izpit traja 90 minut.
Ocena
Oceno pisnega izpita določi izpitna komisija na predlog dveh ocenjevalcev.
Vprašanja na izpitnem listku
Vprašanja morajo biti ustrezno razčlenjena. Vprašanja zajemajo:
Priprava in trajanje izpita
Kandidat ima pravico, da se 20 minut pripravlja na ustni izpit. Ustni izpit traja največ 20 minut.
Ocena
Oceno ustnega izpita oblikuje izpitna komisija na predlog izpraševalca, ki jo posreduje izpitnemu odboru.
Predlog skupne ocene izpitne enote oblikuje izpitna komisija tako, da izračuna matematično povprečje iz ocene pisnega in ustnega izpita in jo zaokroži navzgor ter jo posreduje izpitnemu odboru.
Pri pisnem izpitu so dovoljeni naslednji pripomočki:
Pri ustnem izpitu naj ima kandidat možnost odgovarjati ob ustreznih učnih in delovnih sredstvih, navedenih v tretjem stolpcu preglednice iz 3.točke tega izpitnega kataloga.
Za kandidate je priporočena literatura in drugi viri objavljena v vsakoletnem Katalogu učbenikov za poklicne in strokovne šole za posamezno šolsko leto, ki ga izdaja Center RS za poklicno izobraževanje oziroma Zavod RS za šolstvo.