A. SPLOŠNI DEL

Ime izobraževalnega programa: PEK srednje poklicno izobraževanje

Naziv poklicne izobrazbe: pek/pekovka

Trajanje izobraževanja: tri leta (dualna organizacija)

Posebni vpisni pogoji: zdravniško potrdilo, s katerim kandidat dokaže, da ni zdravstvenih ovir za izobraževanje po programu, in sklenjena učna pogodba.

Cilji izobraževalnega programa:

Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja vajenci:

  • pridobijo praktično in teoretično znanje s področja tehnologije kruha in krušnih izdelkov,
  • pridobijo praktično in teoretično znanje s področja pekarstva,
  • pridobijo praktično in teoretično znanje s področij, ki so povezana s tehnologijo pekarstva,
  • pridobijo osnovno znanje higiene in varstva pri delu,
  • razvijajo kreativnost in čut za estetiko,
  • razvijajo sposobnosti za uporabo in povezovanje znanja,
  • razvijajo sposobnosti natančnega opazovanja in kritičnega ocenjevanja,
  • razvijajo sposobnosti za samostojno opravljanje dela na svojem delovnem področju in sposobnosti prilagajanja novim situacijam,
  • razvijajo sposobnosti za reagiranje v nepredvidljivih situacijah,
  • razvijejo zavest o zdravem načinu prehranjevanja,
  • razvijajo ekološko zavest, varčnost in osebno odgovornost,
  • razvijajo humanost, poštenost, zanesljivost,
  • razvijajo sposobnosti prilagajanja delovnemu okolju in sodelovanja v kolektivu.

    Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja:

    Predmeti

    Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja

    Računalništvo

    ustno, vaje

    Prehrana z mikrobiologijo živil

    ustno

    Tehnologija

    ustno

    Gospodarsko poslovanje

    ustno

    Psihologija prodaje

    ustno

    Praktični pouk

    ocenjevanje delavniškega dnevnika in izdelka ali storitve z zagovorom

    Vsebina zaključnega izpita:

    Teoretični del:

  • pisni in ustni izpit iz slovenščine,
  • ustni izpit iz tehnologije.

    Praktični del:

  • izdelek oziroma storitev z zagovorom.