Izobraževalni program: PRODAJALEC (ds)
Sprejeto na 35.seji Strokovnega sveta za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 14. 1. 2000
ZDRAVSTVENA VZGOJA IN HIGIENSKI MINIMUM
Po posameznih letnikih in oblikah izobraževalnega dela.
Letnik |
Oblike izobraževalnega dela |
||
|
Teorija (ur) |
Vaje (ur) |
Skupaj (ur) |
1. |
|
||
2. |
44 |
44 |
|
3. |
|
||
skupaj |
44 |
|
44 |
* T - teoretični pouk, seminarji, projektno delo;
** V- vaje, individualno projektno delo oziroma projektno delo v skupinah, storitev.
Vajenci:
INFORMATIVNI CILJI |
formativni cilji |
socializacijski cilji |
posebnosti v izvedbi |
POMEN HIGIENE ZA OHRANITEV ZDRAVJA |
Vajenec |
Vajenec |
|
|
|
Je odgovoren, dosleden. Zna varovati sebe in druge. |
|
HIGIENA TELESA, ZOB, OBLAČENJA, OBUVANJA |
|
|
|
|
|
Je odgovoren, dosleden. Privzgoji si osebno odgovornost. Razume pomen higiene in zdravja. |
|
HIGIENA PREHRANE |
|
|
|
|
|
Mora biti odgovoren do sebe in potrošnikov. Mora razviti zavest, da higiensko neoporečna zdrava hrana vpliva na človekovo počutje. |
|
MIKROBIOLOGIJA IN EPIDEMIOLOGIJA |
|
|
|
|
|
Razvija natančnost, delovno in ekološko odgovornost. Je odgovoren, dosleden, informiran. |
|
NALEZLJIVE BOLEZNI |
|
|
|
|
|
Je informiran, dosleden. |
|
TOKSIKOMANIJE |
|
|
|
|
|
Zaveda se, da je lahko zaradi naše odvisnosti ogroženo tudi zdravje drugih ljudi - zdravje družbe. |
Seminarji (teme: alkohol, tobak, mamila). |
ČIŠČENJE IN DDD |
|
|
|
|
|
Je natančen, dosleden. |
|
PRODAJA ŽIVIL - ŽIVILSKI OBRATI |
|
|
|
|
|
Razvije delovno in poklicno zavest. |
|
KONZERVIRANJE ŽIVIL |
|
|
|
|
|
Je informiran, dosleden. |
|
OZNAČEVANJE ŽIVIL IN PREVOZ |
|
|
|
|
|
Je informiran. Ekološka odgovornost. |
|
ZAKONODAJA |
|
|
|
|
|
Je informiran. |
Uradni listi. |
OCENJEVANJE KAKOVOSTI ŽIVIL |
|
|
|
|
|
Je informiran. |
V posameznem ocenjevalnem obdobju se znanje preverja in ocenjuje:
Splošno
Znanja tega predmeta se vsebinsko povezujejo z naslednjimi predmeti: naravoslovje s poznavanjem blaga in oblikovanje prodajnega prostora.
Konkretno
Znanja |
Povezava s predmetom |
|
|
Predmet |
Znanja |
|
Naravoslovje s poznavanjem blaga Oblikovanje prodajnega prostora |
|
|
Naravoslovje s poznavanjem blaga |
|