PREDMETNIK SLAŠČIČAR-KONDITOR / SPI-ds
PREDMETI |
1. letnik |
2. letnik |
3. letnik |
SKUPNO |
|||
št. ur na |
št. ur na |
št. ur na |
|||||
teden |
leto |
teden |
leto |
teden |
leto |
||
A - Splošnoizobraževalni predmeti |
17.ted./16.ted. | ||||||
Slovenščina |
2/2 |
66 |
2 |
66 |
2 |
68 |
200 |
Tuji jezik |
2/2 |
66 |
2 |
66 |
132 |
||
Matematika |
2/2 |
66 |
2 |
66 |
2 |
68 |
200 |
Umetnost |
1/1 |
33 |
33 |
||||
Družboslovje |
3/3 |
99 |
99 |
||||
Športna vzgoja |
1/1 |
33 |
1 |
33 |
1 |
34 |
100 |
Skupaj A |
11/11 |
363 |
7 |
231 |
5 |
170 |
764 |
B - Strokovno-teoretični predmeti |
|||||||
Računalništvo |
4/0 |
68 |
68 |
||||
Prehrana z mikrobiologijo živil |
3/3 |
99 |
2 |
66 |
2 |
68 |
233 |
Tehnologija |
5/5 |
165 |
3 |
99 |
3 |
102 |
366 |
Oblikovanje |
2/2 |
66 |
66 |
||||
Gospodarsko poslovanje |
2 |
68 |
68 |
||||
Psihologija prodaje |
2 |
68 |
68 |
||||
Skupaj B |
14/10 |
398 |
5 |
165 |
9 |
306 |
869 |
C - Praktično izobraževanje v šoli |
|||||||
Praktični pouk |
8/0 |
136 |
5 |
165 |
4 |
136 |
437 |
Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu |
|||||||
Praktično izobraževanje pri delodajalcu med poukom |
243 |
627 |
646 |
1516 |
|||
Praktično izobraževanje pri delodajalcu(strnjeno) |
266 |
266 |
190 |
722 |
|||
Skupaj Č |
|
509 |
|
893 |
|
836 |
2238 |
D - Interesne dejavnosti |
|||||||
Interesne dejavnosti |
64 |
64 |
32 |
160 |
|||
Skupno število ur pouka (A+B+C) |
33/21 |
897 |
17 |
561 |
18 |
612 |
2070 |
Skupaj praktično izobraževanje (C+Č) |
|
645 |
|
1058 |
|
972 |
2675 |
Število ur izobraževanja v šoli (A+B+C+D) |
|
961 |
|
625 |
|
644 |
2230 |
Skupaj (A + B + C + Č + D) |
|
1470 |
|
1518 |
|
1480 |
4468 |
Število tednov pouka samo v šoli |
17 |
17 |
|||||
Število tednov pouka/izobraževanje v šoli in pri delodajalcu |
16 |
33 |
34 |
83 |
|||
Število tednov praktičnega izobraževanja samo pri delodajalcu |
7 |
7 |
5 |
19 |
|||
Število tednov interesnih dejavnosti |
2 |
2 |
1 |
5 |
|||
Skupno število tednov izobraževanja |
|
42 |
|
42 |
|
40 |
124 |
Pojasnila k predmetniku:
Vajenci imajo v prvih 17. tednih 1. letnika vse dneve pouk v šoli, v naslednjih 16. tednih pa so po dva dneva na teden pri delodajalcu. Poleg tega so v 1. letniku ob koncu pouka še 7 tednov pri delodajalcu.
V 2. in 3. letniku so vajenci med šolskim letom v povprečju 2,5 dni na teden v šoli in 2,5 dni pri delodajalcu, poleg tega pa so še ob koncu pouka pri delodajalcu, in sicer 7 tednov v 2. letniku in 5 tednov v 3. letniku.
Delitve vajencev v skupine in sodelovanje laborantov
|
Letno št. ur za |
Število vajencev v skupini |
Letno štev. ur zasodelavca na skupino |
||
Letnik |
Predmet |
Izvajalec |
|||
1. |
Računalništvo |
učitelj |
52 |
do 17 |
|
Prehrana z mikrobiologijo živil |
učitelj |
39 |
do 17 |
||
laborant | 39 | ||||
Tehnologija |
učitelj |
35 |
do 17 |
||
laborant | 35 | ||||
Praktični pouk |
učitelj |
136 |
do 17 |
||
2. |
Prehrana z mikrobiologijo živil |
učitelj |
15 |
do 17 |
|
laborant | 15 | ||||
Tehnologija |
učitelj |
25 |
do 17 |
||
laborant | 25 | ||||
Praktični pouk |
učitelj |
165 |
do 14 |
||
3. |
Prehrana z mikrobiologijo živil |
učitelj |
15 |
do 17 |
|
laborant | 15 | ||||
Tehnologija |
učitelj |
25 |
do 17 |
||
laborant | 25 | ||||
Praktični pouk |
učitelj |
136 |
do 13 |
* Vaje, pri katerih se vajenci delijo v skupine.
Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta:
Predmet |
Izvajalec |
Znanje |
Slovenščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz slovenskega jezika in književnosti |
Tuji jezik |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
Matematika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz matematike ali ekonomije ali živilske tehnologije |
Umetnost |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz umetnosti ali umetnostne zgodovine |
Družboslovje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz sociologije ali zgodovine ali geografije |
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz športne vzgoje |
Računalništvo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz računalništva ali informatike |
Prehrana z mikrobiologijo živil |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva ali veterine ali biologije in kemije |
laborant |
srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba |
|
Tehnologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva |
laborant |
srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije |
|
Oblikovanje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz oblikovanja ali likovne smeri |
Gospodarsko poslovanje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije ali organizacije dela |
Psihologija prodaje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz psihologije ali sociologije |
Praktični pouk |
učitelj |
višja izobrazba živilske ali kmetijske ali kemijske ali pedagoške ali gostinske smeri s predhodno poklicno izobrazbo iz slaščičarstva ali srednja strokovna izobrazba živilske smeri s predhodno poklicno izobrazbo iz slaščičarstva |