B. POSEBNI DEL

PREDMETNIK SLAŠČIČAR-KONDITOR / SPI-ds

PREDMETI

1. letnik

2. letnik

3. letnik

SKUPNO
št. ur
v programu

št. ur na

št. ur na

št. ur na

teden

leto

teden

leto

teden

leto

A - Splošnoizobraževalni predmeti

17.ted./16.ted.

Slovenščina

2/2

66

2

66

2

68

200

Tuji jezik

2/2

66

2

66

   

132

Matematika

2/2

66

2

66

2

68

200

Umetnost

1/1

33

       

33

Družboslovje

3/3

99

       

99

Športna vzgoja

1/1

33

1

33

1

34

100

Skupaj A

11/11

363

7

231

5

170

764

 

B - Strokovno-teoretični predmeti

Računalništvo

4/0

68

       

68

Prehrana z mikrobiologijo živil

3/3

99

2

66

2

68

233

Tehnologija

5/5

165

3

99

3

102

366

Oblikovanje

2/2

66

       

66

Gospodarsko poslovanje

       

2

68

68

Psihologija prodaje

       

2

68

68

Skupaj B

14/10

398

5

165

9

306

869

 

C - Praktično izobraževanje v šoli

Praktični pouk

8/0

136

5

165

4

136

437

 

Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu

Praktično izobraževanje pri delodajalcu med poukom

 

243

 

627

 

646

1516

Praktično izobraževanje pri delodajalcu(strnjeno)

 

266

 

266

 

190

722

Skupaj Č

 

509

 

893

 

836

2238

 

D - Interesne dejavnosti

Interesne dejavnosti

 

64

 

64

 

32

160

 

Skupno število ur pouka (A+B+C)

33/21

897

17

561

18

612

2070

Skupaj praktično izobraževanje (C+Č)

 

645

 

1058

 

972

2675

Število ur izobraževanja v šoli (A+B+C+D)

 

961

 

625

 

644

2230

Skupaj (A + B + C + Č + D)

 

1470

 

1518

 

1480

4468

 

Število tednov pouka samo v šoli

 

17

       

17

Število tednov pouka/izobraževanje v šoli in pri delodajalcu

 

16

 

33

 

34

83

Število tednov praktičnega izobraževanja samo pri delodajalcu

 

7

 

7

 

5

19

Število tednov interesnih dejavnosti

 

2

 

2

 

1

5

Skupno število tednov izobraževanja

 

42

 

42

 

40

124

Pojasnila k predmetniku:

Vajenci imajo v prvih 17. tednih 1. letnika vse dneve pouk v šoli, v naslednjih 16. tednih pa so po dva dneva na teden pri delodajalcu. Poleg tega so v 1. letniku ob koncu pouka še 7 tednov pri delodajalcu.

V 2. in 3. letniku so vajenci med šolskim letom v povprečju 2,5 dni na teden v šoli in 2,5 dni pri delodajalcu, poleg tega pa so še ob koncu pouka pri delodajalcu, in sicer 7 tednov v 2. letniku in 5 tednov v 3. letniku.

Delitve vajencev v skupine in sodelovanje laborantov

 

Letno št. ur za
vaje *

Število vajencev v skupini

Letno štev. ur zasodelavca na skupino

Letnik

Predmet

Izvajalec

1.

Računalništvo

učitelj

52

do 17

 

Prehrana z mikrobiologijo živil

učitelj

39

do 17

 
laborant     39

Tehnologija

učitelj

35

do 17

 
laborant     35

Praktični pouk

učitelj

136

do 17

 

2.

Prehrana z mikrobiologijo živil

učitelj

15

do 17

 
laborant     15

Tehnologija

učitelj

25

do 17

 
laborant     25

Praktični pouk

učitelj

165

do 14

 

3.

Prehrana z mikrobiologijo živil

učitelj

15

do 17

 
laborant     15

Tehnologija

učitelj

25

do 17

 
laborant     25

Praktični pouk

učitelj

136

do 13

 

* Vaje, pri katerih se vajenci delijo v skupine.

Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta:

Predmet

Izvajalec

Znanje

Slovenščina

učitelj

visokošolska izobrazba iz slovenskega jezika in književnosti

Tuji jezik

učitelj

visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika

Matematika

učitelj

visokošolska izobrazba iz matematike ali ekonomije ali živilske tehnologije

Umetnost

učitelj

visokošolska izobrazba iz umetnosti ali umetnostne zgodovine

Družboslovje

učitelj

visokošolska izobrazba iz sociologije ali zgodovine ali geografije

Športna vzgoja

učitelj

visokošolska izobrazba iz športne vzgoje

Računalništvo

učitelj

visokošolska izobrazba iz računalništva ali informatike

Prehrana z mikrobiologijo živil

učitelj

visokošolska izobrazba iz živilstva ali veterine ali biologije in kemije

laborant

srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba

Tehnologija

učitelj

visokošolska izobrazba iz živilstva

laborant

srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije

Oblikovanje

učitelj

visokošolska izobrazba iz oblikovanja ali likovne smeri

Gospodarsko poslovanje

učitelj

visokošolska izobrazba iz ekonomije ali organizacije dela

Psihologija prodaje

učitelj

visokošolska izobrazba iz psihologije ali sociologije

Praktični pouk

učitelj

višja izobrazba živilske ali kmetijske ali kemijske ali pedagoške ali gostinske smeri s predhodno poklicno izobrazbo iz slaščičarstva ali srednja strokovna izobrazba živilske smeri s predhodno poklicno izobrazbo iz slaščičarstva