A. SPLOŠNI DEL

Ime izobraževalnega programa: POMOČNIK MESARJA nižje poklicno izobraževanje

Naziv poklicne izobrazbe: pomočnik mesarja/pomočnica mesarja

Trajanje izobraževanja: dve leti in pol

Posebni vpisni pogoji: zdravniško potrdilo, s katerim kandidat dokaže, da ni zdravstvenih ovir za izobraževanje po programu.

Cilji izobraževalnega programa:

Poleg splošnih ciljev izobraževalni program dijakom omogoča, da:

  • si utrdijo oziroma dopolnijo splošno izobrazbo iz najpomembnejših osnovnošolskih predmetov, pomembnih za življenjsko in poklicno uspešnost,
  • si pridobijo praktično in teoretično znanje iz živilstva, zlasti mesne industrije ter si s posnemanjem in urjenjem razvijajo praktično znanje s teh področij,
  • se naučijo prilagajati različnim okoliščinam na delovnem mestu,
  • si razvijajo sposobnosti za samostojno opravljanje dela na svojem delovnem področju ob uporabi tehnološke dokumentacije in upoštevanju navodil ter predpisanih delovnih postopkov,
  • si pridobivajo znanje iz varstva pri delu,
  • si razvijajo ekološko zavest, varčnost in osebno odgovornost,
  • si razvijajo humanost, poštenost, zanesljivost,
  • si razvijajo sposobnosti za prilagajanje delovnemu okolju in sodelovanje v kolektivu.

    Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja:

    Predmeti

    Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja

    Tehnologija v mesarstvu

    ustno

    Osnove ekonomike

    ustno

    Praktični pouk

    delavniški dnevnik, izdelek ali storitev in zagovor

    Vsebina zaključnega izpita:

    Teoretični del:

  • pisni in ustni izpit iz slovenščine.

    Praktični del:

  • izdelek ali storitev in zagovor.