B. POSEBNI DEL

PREDMETNIK POMOČNIK PEKA IN SLAŠČIČARJA / NPI

PREDMETI

1. letnik

2. letnik

3. letnik

SKUPNO
št. ur v
programu

št. ur na

št. ur na

št. ur na

teden

leto

teden

leto

teden

leto

A - Splošnoizobraževalni predmeti

Slovenščina

3

105

2

70

2

34

209

Strokovno računstvo

3

105

2

70

2

34

209

Tuji jezik

2

70

1

35

   

105

Družboslovje

3

105

2

70

1

17

192

Naravoslovje

2

70

1

35

   

105

Športna vzgoja

1

35

1

35

1

17

87

Skupaj A

14

490

9

315

6

102

907

 

B - Strokovno-teoretični predmeti

Tehnologija v pekarstvu in slaščičarstvu

6

210

6

210

5

85

505

Osnove ekonomike

 

2

70

 

70

Skupaj B

6

210

8

280

5

85

575

 

C - Praktično izobraževanje v šoli

Praktični pouk

12

420

15

525

21

357

1302

 

D - Interesne dejavnosti

 

 

 

 

 

 

 

Interesne dejavnosti

 

64

 

64

 

32

160

 

Skupno število ur pouka (A+B+C)

32

1120

32

1120

32

544

2784

Število ur izobraževanja v šoli (A+B+C+D)

 

1184

 

1184

 

576

2944

 

Število tednov pouka

 

35

 

35

 

17

87

Število tednov interesnih dejavnosti

 

2

 

2

 

1

5

Skupno število tednov izobraževanja

 

37

 

37

 

18

92

 

Delitve dijakov v skupine

Letnik

Predmet

Izvajalec

Letno št. ur za vaje *

Število dijakov v skupini

1.

Praktični pouk

učitelj

420

do 10

2.

Praktični pouk

učitelj

525

do 10

3.

Praktični pouk

učitelj

357

do 10

* Vaje, pri katerih se dijaki delijo v skupine

Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta:

Predmet

Izvajalec

Znanje

Slovenščina

učitelj

visokošolska izobrazba iz slovenskega jezika in književnosti

Tuji jezik

učitelj

visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika

Strokovno računstvo

učitelj

visokošolska izobrazba iz matematike, živilstva ali ekonomije

Družboslovje

učitelj

visokošolska izobrazba iz zgodovine, geografije ali sociologije

Naravoslovje

učitelj

visokošolska izobrazba iz biologije, kemije ali fizike

Športna vzgoja

učitelj

visokošolska izobrazba iz športne vzgoje

Tehnologija v pekarstvu in slaščičarstvu

učitelj

visokošolska izobrazba iz živilstva

Osnove ekonomike

učitelj

visokošolska izobrazba iz ekonomije ali organizacije dela

Praktični pouk

učitelj

višja ali srednja strokovna izobrazba iz živilstva