A. SPLOŠNI DEL
Ime izobraževalnega programa: Pomočnik peka in slaščičarja - nižje
poklicno izobraževanje
Naziv poklicne
izobrazbe: pomočnik peka in slaščičarja-konditorja/pomočnica peka in
slaščičarja-konditorja
Trajanje
izobraževanja: dve leti in pol
Posebni vpisni pogoji:
zdravniško potrdilo, s katerim kandidat dokaže, da ni zdravstvenih ovir
za izobraževanje po programu.
Cilji
izobraževalnega programa:
Poleg splošnih ciljev izobraževalni program dijakom omogoča, da:
si utrdijo oziroma dopolnijo
splošno izobrazbo iz najpomembnejših osnovnošolskih predmetov, pomembnih za
življenjsko in poklicno uspešnost,
si pridobijo praktično in teoretično
znanje iz živilstva, zlasti v pekarski in slaščičarski industriji,
si s posnemanjem in urjenjem
razvijajo praktično znanje s področij, ki so povezana z delom v
živilstvu, zlasti v pekarski in slaščičarski industriji,
se naučijo prilagajati novim
razmeram na delovnem mestu,
si razvijajo sposobnosti za
samostojno opravljanje dela na svojem delovnem področju, uporabljati tehnološko
dokumentacijo in upoštevati navodila ter predpisane delovne postopke,
si pridobivajo znanje iz varstva pri
delu,
si razvijajo ekološko zavest,
varčnost in osebno odgovornost,
si razvijajo humanost, poštenost,
zanesljivost,
si razvijajo sposobnosti za
prilagajanje delovnemu okolju in sodelovanje v kolektivu.
Obvezni načini
preverjanja in ocenjevanja znanja:
Predmeti
|
Obvezni načini
preverjanja in ocenjevanja znanja
|
Tehnologija v pekarstvu in slaščičarstvu
|
ustno
|
Osnove ekonomike
|
ustno
|
Praktični pouk
|
delavniški dnevnik, izdelek ali storitev in zagovor
|
Vsebina zaključnega
izpita:
Teoretični del:
pisni in ustni izpit iz slovenščine.
Praktični del:
izdelek ali storitev in zagovor.