Ime izobraževalnega programa: GOSTINSKI TEHNIK poklicni tečaj
Naziv strokovne izobrazbe : gostinski tehnik/gostinska tehnica
Trajanje izobraževanja: eno leto
Vpisni pogoji: končan četrti letnik gimnazije in zdravniško potrdilo, s katerim kandidat dokaže, da ni zdravstvenih ovir za izobraževanje po programu.
Cilji izobraževalnega programa:
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja , program dijakom omogoča, da:
Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja
Predmet |
Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja |
Prehrana |
2 delna izpita, 1 seminarska naloga, ustni izpit ali pozitivno ocenjeni vsi delni izpiti |
Organizacija in ekonomika v gostinstvu |
2 delna izpita, 1 seminarska naloga, ustni izpit ali pozitivno ocenjeni vsi delni izpiti |
Poslovno komuniciranje |
1 seminarska naloga, ustni izpit |
Zdravstvena vzgoja s higienskim minimumom |
1 seminarska naloga, ustni izpit |
Osnove turizma |
2 delna izpita, ustni izpit ali pozitivno ocenjeni vsi delni izpiti |
Praktični pouk |
3 storitve pri vajah in poročilo o delu |
Delovna praksa |
poročilo o delu |
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe je potrebno opraviti vse izpite, dokazati najmanj 80-odstotno udeležbo pri praktičnem izobraževanju ( praktični pouk in delovna praksa), izdelati pisno poročilo ter opraviti poklicno maturo.
Vsebina (predmeti) poklicne mature
Skupni del:
Izbirni del: