PREDMETNIK GOSTINSKO-TURISTIČNI TEHNIK (SI) / PTI
PREDMETI |
1. letnik |
2. letnik |
SKUPNO |
||
št. ur na |
št. ur na |
||||
teden |
leto |
teden |
leto |
||
A - Splošnoizobraževalni predmeti |
|||||
Slovenščina |
2 |
70 |
3 |
105 |
175 |
Italijanščina |
2 |
70 |
2 |
70 |
140 |
Tuji jezik I |
3 |
105 |
3 |
105 |
210 |
Umetnost |
1 |
35 |
|
35 |
|
Matematika |
3 |
105 |
2 |
70 |
175 |
Geografija |
2 |
70 |
|
70 |
|
Informatika |
2 |
70 |
|
70 |
|
Fizika |
|
2 |
70 |
70 |
|
Kemija* |
|
3 |
105 |
105 |
|
Biologija* |
|||||
Športna vzgoja |
3 |
105 |
3 |
105 |
210 |
Skupaj A |
18 |
630 |
18 |
630 |
1260 |
|
|||||
B - Strokovno-teoretični predmeti |
|||||
Tuji jezik II |
2 |
70 |
2 |
70 |
140 |
Organizacija in ekonomika poslovanja |
2 |
70 |
2 |
70 |
140 |
Prehrana |
2 |
70 |
|
70 |
|
Turizem |
|
3 |
105 |
105 |
|
Poslovno komuniciranje |
2 |
70 |
|
70 |
|
Skupaj B |
8 |
280 |
7 |
245 |
525 |
|
|||||
C - Praktično izobraževanje v šoli |
|||||
Praktični pouk: |
|
|
|
||
Kuharstvo |
4 |
140 |
4 |
140 |
280 |
Strežba z animacijo |
3 |
105 |
4 |
140 |
245 |
Skupaj praktični pouk |
7 |
245 |
8 |
280 |
525 |
|
|||||
Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu |
|||||
Delovna praksa |
36 |
36 |
72 |
||
D - Interesne dejavnosti |
|||||
Interesne dejavnosti |
96 |
|
96 |
||
Skupno število ur pouka (A+B+C) |
33 |
1155 |
33 |
1155 |
2310 |
Število ur praktičnega izobraževanja (C+Č) |
281 |
316 |
597 |
||
Število ur izobraževanja v šoli (A+B+C+D) |
1251 |
1155 |
2406 |
||
Skupno število ur izobraževanja (A+B+C+Č+D) |
1287 |
1191 |
2478 |
||
Število tednov pouka |
35 |
35 |
70 |
||
Število tednov delovne prakse |
1 |
1 |
2 |
||
Število tednov interesnih dejavnosti |
3 |
|
3 |
||
Skupno število tednov izobraževanja |
39 |
36 |
75 |
Pojasnilo k predmetniku:
* Šola izbere med kemijo ali biologijo v obsegu 105 ur.
Delitve dijakov v skupine in sodelovanje laborantov GOSTINSKO-TURISTIČNI TEHNIK (SI) / PTI
|
Letno št. ur |
Število dijakov |
Letno štev. ur za sodelavca na |
|||
Letnik |
Predmet |
Izvajalec |
za vaje * |
v skupini |
oddelek |
skupino |
1. |
Informatika |
učitelj |
52 |
do 17 |
||
Organizacija in ekonomika poslovanja |
učitelj |
20 |
||||
Praktični pouk: |
||||||
- Kuharstvo |
učitelj |
140 |
do 17 |
|
|
|
- Strežba z animacijo |
učitelj |
105 |
do 17 |
|||
2. |
Fizika |
učitelj |
6 |
do 17 |
||
laborant |
13 |
6 |
||||
Kemija ** |
učitelj |
11 |
do 17 |
|||
laborant |
19 |
11 |
||||
Biologija ** |
učitelj |
18 |
do 17 |
|||
laborant |
17 |
18 |
||||
Organizacija in ekonomika poslovanja |
učitelj |
20 |
do 17 |
|||
Praktični pouk: |
||||||
- Kuharstvo |
učitelj |
140 |
do 17 |
|
|
|
- Strežba z animacijo |
učitelj |
140 |
do 17 |
* Vaje, pri katerih se dijaki delijo v skupine
** Izbirnost med kemijo in biologijo.
Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta GOSTINSKO-TURISTIČNI TEHNIK (SI) / PTI
Predmet |
Izvajalec |
Znanje |
Slovenščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz slovenskega jezika in književnosti |
Italijanščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz italijanskega jezika in književnosti |
Tuji jezik I |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
Umetnost |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz umetnosti ali umetnostne zgodovine |
Matematika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz matematike |
Geografija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz geografije |
Informatika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz računalništva in informatike |
Fizika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz fizike |
laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna izobrazba iz elektrotehnike ali strojništva ali srednja strokovna izobrazba, pridobljena po štiriletnem programu, ki vsebuje najmanj 315 ur fizike ali drugih predmetov s fizikalnega predmetnega področja |
|
Kemija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz kemije |
laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna izobrazba iz kemije ali srednja strokovna izobrazba, pridobljena po štiriletnem programu, ki vsebuje najmanj 315 ur kemije ali drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja |
|
Biologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz biologije |
laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna izobrazba, pridobljena po štiriletnem programu, ki vsebuje najmanj 315 ur biologije ali drugih predmetov z biološkega predmetnega področja |
|
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz športne vzgoje |
Tuji jezik II |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
Organizacija in ekonomika poslovanja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije, organizacije dela ali turizma |
Prehrana |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije |
Turizem |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz geografije, etnologije, turizma ali ekonomije |
Poslovno komuniciranje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz komunikologije, psihologije, pedagogike, sociologije, hotelirstva, organizacije dela ali turizma |
Praktični pouk: |
||
- Kuharstvo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma ali živilstva po srednji strokovni izobrazbi iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali |
višja strokovna izobrazba iz živilstva po srednji strokovni ali poklicni izobrazbi iz gostinstva ali |
||
srednja strokovna izobrazba iz gostinstva ali srednja strokovna izobrazba po poklicni izobrazbi iz gostinstva |
||
- Strežba z animacijo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma ali živilstva s po srednji strokovni izobrazbi iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali |
višja strokovna izobrazba iz živilstva po srednji strokovni ali poklicni izobrazbi iz gostinstva ali |
||
srednja strokovna izobrazba iz gostinstva ali srednja strokovna izobrazba po poklicni izobrazbi iz gostinstva |