PREDMETNIK GOSTINSKO-TURISTIČNI TEHNIK (SI) / PTI
|
PREDMETI |
1. letnik |
2. letnik |
SKUPNO |
||
|
št. ur na |
št. ur na |
||||
|
teden |
leto |
teden |
leto |
||
|
A - Splošnoizobraževalni predmeti |
|||||
|
Slovenščina |
2 |
70 |
3 |
105 |
175 |
|
Italijanščina |
2 |
70 |
2 |
70 |
140 |
|
Tuji jezik I |
3 |
105 |
3 |
105 |
210 |
|
Umetnost |
1 |
35 |
|
35 |
|
|
Matematika |
3 |
105 |
2 |
70 |
175 |
|
Geografija |
2 |
70 |
|
70 |
|
|
Informatika |
2 |
70 |
|
70 |
|
|
Fizika |
|
2 |
70 |
70 |
|
|
Kemija* |
|
3 |
105 |
105 |
|
|
Biologija* |
|||||
|
Športna vzgoja |
3 |
105 |
3 |
105 |
210 |
|
Skupaj A |
18 |
630 |
18 |
630 |
1260 |
|
|
|||||
|
B - Strokovno-teoretični predmeti |
|||||
|
Tuji jezik II |
2 |
70 |
2 |
70 |
140 |
|
Organizacija in ekonomika poslovanja |
2 |
70 |
2 |
70 |
140 |
|
Prehrana |
2 |
70 |
|
70 |
|
|
Turizem |
|
3 |
105 |
105 |
|
|
Poslovno komuniciranje |
2 |
70 |
|
70 |
|
|
Skupaj B |
8 |
280 |
7 |
245 |
525 |
|
|
|||||
|
C - Praktično izobraževanje v šoli |
|||||
|
Praktični pouk: |
|
|
|
||
|
Kuharstvo |
4 |
140 |
4 |
140 |
280 |
|
Strežba z animacijo |
3 |
105 |
4 |
140 |
245 |
|
Skupaj praktični pouk |
7 |
245 |
8 |
280 |
525 |
|
|
|||||
|
Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu |
|||||
|
Delovna praksa |
36 |
36 |
72 |
||
|
D - Interesne dejavnosti |
|||||
|
Interesne dejavnosti |
96 |
|
96 |
||
|
Skupno število ur pouka (A+B+C) |
33 |
1155 |
33 |
1155 |
2310 |
|
Število ur praktičnega izobraževanja (C+Č) |
281 |
316 |
597 |
||
|
Število ur izobraževanja v šoli (A+B+C+D) |
1251 |
1155 |
2406 |
||
|
Skupno število ur izobraževanja (A+B+C+Č+D) |
1287 |
1191 |
2478 |
||
|
Število tednov pouka |
35 |
35 |
70 |
||
|
Število tednov delovne prakse |
1 |
1 |
2 |
||
|
Število tednov interesnih dejavnosti |
3 |
|
3 |
||
|
Skupno število tednov izobraževanja |
39 |
36 |
75 |
||
Pojasnilo k predmetniku:
* Šola izbere med kemijo ali biologijo v obsegu 105 ur.
Delitve dijakov v skupine in sodelovanje laborantov GOSTINSKO-TURISTIČNI TEHNIK (SI) / PTI
|
|
Letno št. ur |
Število dijakov |
Letno štev. ur za sodelavca na |
|||
|
Letnik |
Predmet |
Izvajalec |
za vaje * |
v skupini |
oddelek |
skupino |
|
1. |
Informatika |
učitelj |
52 |
do 17 |
||
|
Organizacija in ekonomika poslovanja |
učitelj |
20 |
||||
|
Praktični pouk: |
||||||
|
- Kuharstvo |
učitelj |
140 |
do 17 |
|
|
|
|
- Strežba z animacijo |
učitelj |
105 |
do 17 |
|||
|
2. |
Fizika |
učitelj |
6 |
do 17 |
||
| laborant |
13 |
6 |
||||
|
Kemija ** |
učitelj |
11 |
do 17 |
|||
| laborant |
19 |
11 |
||||
|
Biologija ** |
učitelj |
18 |
do 17 |
|||
| laborant |
17 |
18 |
||||
|
Organizacija in ekonomika poslovanja |
učitelj |
20 |
do 17 |
|||
|
Praktični pouk: |
||||||
|
- Kuharstvo |
učitelj |
140 |
do 17 |
|
|
|
|
- Strežba z animacijo |
učitelj |
140 |
do 17 |
|||
* Vaje, pri katerih se dijaki delijo v skupine
** Izbirnost med kemijo in biologijo.
Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta GOSTINSKO-TURISTIČNI TEHNIK (SI) / PTI
|
Predmet |
Izvajalec |
Znanje |
|
Slovenščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz slovenskega jezika in književnosti |
|
Italijanščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz italijanskega jezika in književnosti |
|
Tuji jezik I |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
|
Umetnost |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz umetnosti ali umetnostne zgodovine |
|
Matematika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz matematike |
|
Geografija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz geografije |
|
Informatika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz računalništva in informatike |
|
Fizika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz fizike |
| laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna izobrazba iz elektrotehnike ali strojništva ali srednja strokovna izobrazba, pridobljena po štiriletnem programu, ki vsebuje najmanj 315 ur fizike ali drugih predmetov s fizikalnega predmetnega področja |
|
|
Kemija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz kemije |
| laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna izobrazba iz kemije ali srednja strokovna izobrazba, pridobljena po štiriletnem programu, ki vsebuje najmanj 315 ur kemije ali drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja |
|
|
Biologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz biologije |
| laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna izobrazba, pridobljena po štiriletnem programu, ki vsebuje najmanj 315 ur biologije ali drugih predmetov z biološkega predmetnega področja |
|
|
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz športne vzgoje |
|
Tuji jezik II |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
|
Organizacija in ekonomika poslovanja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije, organizacije dela ali turizma |
|
Prehrana |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije |
|
Turizem |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz geografije, etnologije, turizma ali ekonomije |
|
Poslovno komuniciranje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz komunikologije, psihologije, pedagogike, sociologije, hotelirstva, organizacije dela ali turizma |
|
Praktični pouk: |
||
|
- Kuharstvo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma ali živilstva po srednji strokovni izobrazbi iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali |
|
višja strokovna izobrazba iz živilstva po srednji strokovni ali poklicni izobrazbi iz gostinstva ali |
||
|
srednja strokovna izobrazba iz gostinstva ali srednja strokovna izobrazba po poklicni izobrazbi iz gostinstva |
||
|
- Strežba z animacijo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma ali živilstva s po srednji strokovni izobrazbi iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali |
|
višja strokovna izobrazba iz živilstva po srednji strokovni ali poklicni izobrazbi iz gostinstva ali |
||
|
srednja strokovna izobrazba iz gostinstva ali srednja strokovna izobrazba po poklicni izobrazbi iz gostinstva |
||