PREDMETNIK ŽIVILSKI TEHNIK / PTI
|
PREDMETI |
1. letnik |
2. letnik |
SKUPNO |
||
|
št. ur na |
št. ur na |
||||
|
teden |
leto |
teden |
leto |
||
|
A - Splošnoizobraževalni predmeti |
|||||
|
Slovenščina |
3 |
105 |
2 |
70 |
175 |
|
Tuji jezik I |
3 |
105 |
3 |
105 |
210 |
|
Umetnost |
1 |
35 |
|
35 |
|
|
Matematika |
2 |
70 |
3 |
105 |
175 |
|
Geografija |
2 |
70 |
|
70 |
|
|
Fizika |
2 |
70 |
|
70 |
|
|
Kemija |
3 |
105 |
|
105 |
|
|
Biologija |
2 |
70 |
2 |
70 |
140 |
|
Športna vzgoja |
3 |
105 |
3 |
105 |
210 |
|
Skupaj A |
21 |
735 |
13 |
455 |
1190 |
|
B - Strokovno-teoretični predmeti |
|||||
|
Računalništvo |
|
2 |
70 |
70 |
|
|
Tehnologija |
5 |
175 |
5 |
175 |
350 |
|
Mikrobiologija |
2 |
70 |
|
70 |
|
|
Analiza živil |
|
4 |
140 |
140 |
|
|
Podjetništvo |
|
2 |
70 |
70 |
|
|
Izbirni predmet* |
|
2 |
70 |
70 |
|
|
Skupaj B |
7 |
245 |
15 |
525 |
770 |
|
C - Praktično izobraževanje v šoli |
|||||
|
Praktični pouk |
5 |
175 |
5 |
175 |
350 |
|
Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu |
|||||
|
Delovna praksa |
72 |
|
72 |
||
|
D - Interesne dejavnosti |
|||||
|
Interesne dejavnosti |
96 |
|
96 |
||
|
Skupno število ur pouka (A+B+C) |
33 |
1155 |
33 |
1155 |
2310 |
|
Število ur praktičnega izobraževanja (C+Č) |
247 |
175 |
422 |
||
|
Število ur izobraževanja v šoli (A+B+C+D) |
1251 |
1155 |
2406 |
||
|
Skupno število ur izobraževanja (A+B+C+Č+D) |
1323 |
1155 |
2478 |
||
|
Število tednov pouka |
35 |
35 |
70 |
||
|
Število tednov praktičnega izobraževanja v delovnem procesu |
2 |
|
2 |
||
|
Število tednov interesnih dejavnosti |
3 |
|
3 |
||
|
Skupno število tednov izobraževanja |
40 |
35 |
75 |
||
Pojasnilo k predmetniku:
|
* IZBIRNI PREDMETI |
1. letnik |
2. letnik |
SKUPNO |
||
|
št. ur na |
št. ur na |
||||
|
teden |
leto |
teden |
leto |
||
|
Organizacija in vodenje ali |
|
2 |
70 |
70 |
|
|
Slovenščina ali Matematika ali Tuji jezik I |
|||||
|
Skupaj |
|
2 |
70 |
70 |
|
Delitve dijakov v skupine in sodelovanje laborantov
|
|
Letno št. ur |
Število dijakov |
Letno štev. ur |
|||
|
Letnik |
Predmet |
Izvajalec |
za vaje * |
v skupini |
oddelek |
skupino |
|
1. |
Fizika |
učitelj |
6 |
do 17 |
|
|
| laborant | 13 | 6 | ||||
| Kemija | učitelj | 11 | do 17 | |||
|
laborant |
|
19 |
11 |
|||
|
Biologija |
učitelj |
12 |
do 17 |
|
|
|
| laborant | 12 | 12 | ||||
|
Mikrobiologija |
učitelj |
35 |
do 17 |
|
||
| laborant | 35 | |||||
|
Praktični pouk |
učitelj |
175 |
do 17 |
|||
| laborant | 70 | |||||
|
2. |
Biologija |
učitelj |
12 |
do 17 |
|
|
| laborant | 12 | 12 | ||||
|
Računalništvo |
učitelj |
52 |
do 17 |
|
||
|
Analiza živil |
učitelj |
105 |
do 17 |
|
||
| laborant | 70 | |||||
|
Praktični pouk |
učitelj | 175 | do 17 | |||
|
laborant |
|
|
70 | |||
* Vaje, pri katerih se dijaki delijo v skupine
Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta
|
Predmet |
Izvajalec |
Znanje |
|
Slovenščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz slovenskega jezika in književnosti |
|
Tuji jezik I |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
|
Matematika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz matematike |
|
Umetnost |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz umetnosti ali umetnostne zgodovine |
|
Geografija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz geografije |
|
Fizika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz fizike |
| laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna izobrazba, pridobljena po štiriletnem srednješolskem programu, ki je vseboval najmanj 315 ur fizike oziroma drugih predmetov s fizikalnega predmetnega področja |
|
|
Kemija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz kemije |
| laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna izobrazba iz kemije ali srednja strokovna izobrazba, pridobljena po štiriletnem srednješolskem programu, ki je vseboval najmanj 315 ur kemije oziroma drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja |
|
|
Biologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz biologije |
| laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna izobrazba, pridobljena po štiriletnem srednješolskem programu, ki je vseboval najmanj 315 ur biologije oziroma drugih predmetov z biološkega predmetnega področja |
|
|
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz športne vzgoje |
|
Računalništvo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz računalništva ali informatike ali visokošolska izobrazba iz živilstva ali drugega strokovnega področja, ki vsebuje v dodiplomskem izobraževanju najmanj 150 ur računalništva |
|
Tehnologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva |
|
Mikrobiologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva ali mikrobiologije ali biologije ali biokemije ali veterinarstva |
| laborant |
srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali veterinarstva ali srednja izobrazba |
|
|
Analiza živil |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva ali kemije |
| laborant |
srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije |
|
|
Podjetništvo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije ali organizacije dela ali druga visokošolska izobrazba |
|
Organizacija in vodenje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz organizacije dela, ekonomije, sociologije ali živilstva |
|
Biotehnologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, mikrobiologije ali biologije |
|
Dietetika in gastronomija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva, gospodinjstva ali gostinstva |
|
Praktični pouk |
učitelj |
visokošolska ali višja izobrazba iz živilstva |
| laborant |
srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije |