B. POSEBNI DEL

PREDMETNIK OSKRBNIK / SPI

PREDMETI

1. letnik

2. letnik

3. letnik

SKUPNO
št. ur
v programu

št. ur na

št. ur na

št. ur na

teden

leto

teden

leto

teden

leto

A - Splošnoizobraževalni predmeti

Slovenščina

3

105

3

105

3

102

312

Tuji jezik

2

70

2

70

2

68

208

Matematika

2

70

2

70

2

68

208

Umetnost

1

35

       

35

Družboslovje

2

70

2

70

2

68

208

Naravoslovje

3

105

       

105

Športna vzgoja

3

105

3

105

3

102

312

Skupaj A

16

560

12

420

12

408

1388

 

B - Strokovno-teoretični predmeti

Osnove ekonomike in prava

   

2

70

3

102

172

Poslovna informatika

2

70

2

70

2

68

208

Kultura bivanja

   

2

70

2

68

138

Prehrana

2

70

2

70

   

140

Poznavanje tekstilij

2

70

2

70

   

140

Skupaj B

6

210

10

350

7

238

798

 

C - Praktično izobraževanje v šoli

Praktični pouk:

Priprava in serviranje jedi

5

175

5

175

6

204

554

Oblikovanje tekstila

5

175

5

175

5

170

520

Skupaj praktični pouk

10

350

10

350

11

374

1074

 

Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu

Delovna praksa

     

72

   

72

 

D - Interesne dejavnosti

Interesne dejavnosti

 

96

 

96

 

64

256

 

Skupno število ur pouka (A+B+C)

32

1120

32

1120

30

1020

3260

Skupaj praktično izobraževanje (C+Č)

 

350

 

422

 

374

1146

Število ur izobraževanja v šoli (A+B+C+D)

 

1216

 

1216

 

1084

3516

Skupaj (A + B + C + Č + D)

 

1216

 

1288

 

1084

3588

 

Število tednov pouka

 

35

 

35

 

34

104

Število tednov delovne prakse

     

2

   

2

Število tednov interesnih dejavnosti

 

3

 

3

 

2

8

Skupno število tednov izobraževanja

 

38

 

40

 

36

114

 

Delitve dijakov v skupine

 

Letno št. ur

Število dijakov

Letnik

Predmet

Izvajalec

za vaje *

v skupini

1.

Poslovna informatika

učitelj

70

do 17

Priprava in serviranje jedi (praktični pouk)

učitelj

175

do 17

Oblikovanje tekstila (praktični pouk)

učitelj

175

do 17

2.

Poslovna informatika

učitelj

70

do 17

Priprava in serviranje jedi (praktični pouk)

učitelj

175

do 14

Oblikovanje tekstila (praktični pouk)

učitelj

175

do 14

3.

Poslovna informatika

učitelj

68

do 17

Priprava in serviranje jedi (praktični pouk)

učitelj

204

do 13

Oblikovanje tekstila (praktični pouk)

učitelj

170

do 13

* Vaje, pri katerih se dijaki delijo v skupine

Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta:

Predmet

Izvajalec

Znanje

Slovenščina

učitelj

visokošolska izobrazba iz slovenskega jezika in književnosti

Tuji jezik

učitelj

visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika

Matematika

učitelj

visokošolska izobrazba iz matematike, ekonomije, fizike ali tekstilstva

Umetnost

učitelj

visokošolska izobrazba iz umetnosti ali umetnostne zgodovine

Družboslovje

učitelj

visokošolska izobrazba iz zgodovine, geografije ali sociologije

Naravoslovje

učitelj

visokošolska izobrazba iz kemije, biologije ali fizike

Športna vzgoja

učitelj

visokošolska izobrazba iz športne vzgoje

Osnove ekonomike in prava

učitelj

visokošolska izobrazba iz ekonomije, organizacije dela, prava ali politologije

Poslovna informatika

učitelj

visokošolska izobrazba iz računalništva, informatike, ekonomije ali organizacije dela

Kultura bivanja

učitelj

visokošolska izobrazba iz gospodinjstva ali zdravstva

Prehrana

učitelj

visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije ali gospodinjstva

Poznavanje tekstilij

učitelj

visokošolska izobrazba iz tekstilne tehnologije

Priprava in serviranje jedi (praktični pouk)

učitelj

višja ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva ali gospodinjstva 

Oblikovanje tekstila (praktični pouk )

učitelj

višja ali srednja strokovna izobrazba iz tekstilne konfekcije ali gospodinjstva