Izobraževalni program: GOSTINSKI TEHNIK
Sprejeto na 35.seji SS za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 14. 1. 2000
NEMŠČINA – 2. tuji jezik
Po posameznih letnikih in oblikah izobraževalnega dela.
Letnik |
Oblike izobraževalnega dela |
||
|
Teorija (ur) |
Vaje (ur) |
Skupaj (ur) |
1. |
60 |
10 |
70 |
2. |
55 |
15 |
70 |
3. |
85 |
20 |
105 |
4. |
80 |
22 |
102 |
skupaj |
280 |
67 |
347 |
* T – teoretični pouk, seminarji, projektno delo;
** V- vaje, individualno projektno delo oziroma projektno delo v skupinah, storitev.
Pri predmetu dijak(i):
1. letnik
INFORMATIVNI CILJI |
FORMATIVNI CILJI |
SOCIALIZACIJSKI CILJI |
POSEBNOSTI V IZVEDBI |
Dijak(i) |
Dijak(i) (se) zna(jo) |
Dijak(i) |
|
Slovnica |
Splošni jezik |
|
|
|
|
Razvijajo spodobnost komuniciranja s strankami. Razvijajo sposobnost komuniciranja s sodelavci. Spoznavajo vrednote kvalitetnega opravljanja poklica. |
|
Jezik stroke |
|
||
|
|
Razvijajo delovno in strokovno odgovornost, natančnost, tolerantnost in vztrajnost. Razvijajo primeren odnos do tujcev (vljudnost in neservilnost). Razvijajo občutek pripadnosti domovini. Odkrivajo vrednote lastne dežele, da jih lahko predstavijo tujcem (kultura, narava, zgodovina, običaji, navade, tradicija). (velja za vse štiri letnike) |
|
2. letnik
INFORMATIVNI CILJI |
FORMATIVNI CILJI |
SOCIALIZACIJSKI CILJI |
POSEBNOSTI V IZVEDBI |
Dijak(i) |
Dijak(i) (se) zna(jo) |
Dijak(i) |
|
Slovnica |
Splošni jezik |
|
|
|
|
|
|
|
Jezik stroke |
|
|
|
|
|
3. letnik
INFORMATIVNI CILJI |
FORMATIVNI CILJI |
SOCIALIZACIJSKI CILJI |
POSEBNOSTI V IZVEDBI |
Dijak(i) |
Dijak(i) (se) zna(jo) |
Dijak(i) |
|
Slovnica |
Splošni jezik |
||
|
|
|
|
|
Jezik stroke |
||
|
|
|
|
4. letnik
INFORMATIVNI CILJI |
FORMATIVNI CILJI |
SOCIALIZACIJSKI CILJI |
POSEBNOSTI V IZVEDBI |
Dijak(i) |
Dijak(i) (se) zna(jo) |
Dijak(i) |
|
Slovnica |
Splošni jezik |
|
|
|
|
|
|
|
Jezik stroke |
|
|
|
|
|
|
Opomba: V programu gostinski tehnik naj učitelji pri težjih slovničnih strukturah (npr. irealni pogojniki) zlasti pri šibkejših dijakih ne vztrajajo pri produktivnem obvladanju snovi. Dovolj je razumevanje in prepoznavanje (recepcija).
V posameznem ocenjevalnem obdobju se znanje preverja in ocenjuje:
Dijaki se naj čim več ustno izražajo pri ponavljanju in preverjanju znanja.
Znanja |
Povezava s predmetom |
|
|
Predmet |
Znanja |
|
Slovenski jezik (primerjalno) |
|
|
Turizem in medčloveški odnosi |
|
|
Strežba |
|
|
Osnove kuharstva |
|
|
Biologija z ekologijo |
|
|
Zdravstvena vzgoja |