Ime izobraževalnega programa: GOSTINSKI TEHNIK srednje strokovno izobraževanje
Naziv strokovne izobrazbe: gostinski tehnik/gostinska tehnica
Trajanje izobraževanja: štiri leta
Posebni vpisni pogoji: zdravniško potrdilo, s katerim kandidat dokaže, da ni zdravstvenih ovir za izobraževanje po programu.
Cilji izobraževalnega programa
Poleg splošnih ciljev izobraževalni program dijakom omogoča, da:
Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja
Predmeti |
Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja |
Prehrana |
ustno |
Organizacija in ekonomika v gostinstvu |
ustno |
Tuji jezik II |
pisno, ustno |
Poslovno komuniciranje |
vaje |
Zdravstvena vzgoja s higienskim |
ustno |
minimumom |
|
Kuharstvo (praktični pouk) |
dnevnik praktičnega pouka, izdelek ali storitev in zagovor |
Strežba (praktični pouk) |
dnevnik praktičnega pouka, izdelek ali storitev in zagovor |
Vsebina (predmeti) poklicne mature
Skupni del:
Izbirni del: