PREDMETNIK GOSTINSKI TEHNIK (SI) / SSI
|
PREDMETI |
1. letnik |
2. letnik |
3. letnik |
4. letnik |
SKUPNO |
||||
|
št. ur na |
št. ur na |
št. ur na |
št. ur na |
||||||
|
teden |
leto |
teden |
leto |
teden |
leto |
teden |
leto |
||
|
A - Splošnoizobraževalni predmeti |
|||||||||
|
Slovenščina |
4 |
140 |
4 |
140 |
3 |
105 |
3 |
102 |
487 |
|
Italijanščina |
2 |
70 |
2 |
70 |
3 |
105 |
3 |
102 |
347 |
|
Tuji jezik I |
3 |
105 |
3 |
105 |
3 |
105 |
3 |
102 |
417 |
|
Matematika |
3 |
105 |
3 |
105 |
2 |
70 |
3 |
102 |
382 |
|
Umetnost |
2 |
70 |
|
|
70 |
||||
|
Zgodovina |
|
2 |
70 |
2 |
70 |
|
140 |
||
|
Geografija |
|
|
2 |
70 |
2 |
68 |
138 |
||
|
Informatika |
2 |
70 |
|
|
70 |
||||
|
Fizika |
2 |
70 |
|
|
70 |
||||
|
Kemija |
2 |
70 |
|
|
70 |
||||
|
Biologija |
|
2 |
70 |
|
70 |
||||
|
Športna vzgoja |
3 |
105 |
3 |
105 |
3 |
105 |
3 |
102 |
417 |
|
Skupaj A |
23 |
805 |
19 |
665 |
18 |
630 |
17 |
578 |
2678 |
|
B - Strokovno-teoretični predmeti |
|||||||||
|
Prehrana |
|
2 |
70 |
3 |
105 |
3 |
102 |
277 |
|
|
Organizacija in ekonomika v gostinstvu |
|
2 |
70 |
2 |
70 |
4 |
136 |
276 |
|
|
Poslovno komuniciranje |
|
2 |
70 |
|
70 |
||||
|
Zdravstvena vzgoja s higienskim minimumom |
2 |
70 |
|
|
70 |
||||
|
Skupaj B |
2 |
70 |
6 |
210 |
5 |
175 |
7 |
238 |
693 |
|
C - Praktično izobraževanje v šoli |
|||||||||
|
Praktični pouk: |
|||||||||
|
Kuharstvo |
5 |
175 |
4 |
140 |
5 |
175 |
6 |
204 |
694 |
|
Strežba |
2 |
70 |
3 |
105 |
4 |
140 |
2 |
68 |
383 |
|
Skupaj praktični pouk |
7 |
245 |
7 |
245 |
9 |
315 |
8 |
272 |
1077 |
|
Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu |
|||||||||
|
Delovna praksa |
|
72 |
72 |
|
144 |
||||
|
D - Interesne dejavnosti |
|||||||||
|
Interesne dejavnosti |
96 |
96 |
96 |
64 |
352 |
||||
|
Skupno število ur pouka (A+B+C) |
32 |
1120 |
32 |
1120 |
32 |
1120 |
32 |
1088 |
4448 |
|
Skupaj praktično izobraževanje (C+Č) |
245 |
317 |
387 |
272 |
1221 |
||||
|
Število ur izobraževanja v šoli (A+B+C+D) |
1216 |
1216 |
1216 |
1152 |
4800 |
||||
|
Skupaj (A + B + C + Č + D) |
1216 |
1288 |
1288 |
1152 |
4944 |
||||
|
Število tednov pouka |
35 |
35 |
35 |
34 |
139 |
||||
|
Število tednov delovne prakse |
|
2 |
2 |
4 |
|||||
|
Število tednov interesnih dejavnosti |
3 |
3 |
3 |
2 |
11 |
||||
|
Skupno število tednov izobraževanja |
38 |
40 |
40 |
36 |
154 |
||||
Pojasnilo k predmetniku:
* Dijaki v 4. letniku izbirajo med 6 urami kuharstva in 2 urama strežbe tedensko ali 6 urami strežbe in 2 urama kuharstva tedensko.
Delitve dijakov v skupine in sodelovanje laborantov
|
|
Letno št. ur |
Število dijakov |
Letno štev. ur za sodelavca na |
|||
|
Letnik |
Predmet |
Izvajalec |
za vaje |
v skupini |
oddelek |
skupino |
|
1. |
Informatika |
učitelj |
52 |
do 17 |
||
|
Fizika |
učitelj |
6 |
do 17 |
|
|
|
| laborant | 13 | 6 | ||||
|
Kemija |
učitelj |
9 |
do 17 |
|
|
|
| laborant | 12 | 9 | ||||
|
Kuharstvo (praktični pouk) |
učitelj |
175 |
do 17 |
|||
|
Strežba (praktični pouk) |
učitelj |
70 |
do 17 |
|||
|
2. |
Biologija |
učitelj |
12 |
do 17 |
|
|
| laborant | 12 | 12 | ||||
|
Kuharstvo (praktični pouk) |
učitelj |
140 |
do 17 |
|||
|
Strežba (praktični pouk) |
učitelj |
105 |
do 17 |
|||
|
3. |
Kuharstvo (praktični pouk) |
učitelj |
175 |
do 17 |
||
|
Strežba (praktični pouk) |
učitelj |
140 |
do 17 |
|||
|
4. |
Kuharstvo (praktični pouk) / |
učitelj |
204/68 |
do 17 |
||
|
učitelj |
68/204 |
do 17 |
||||
Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta
|
Predmet |
Izvajalec |
Znanje |
|
Slovenščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz slovenskega jezika in književnosti |
|
Italijanščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz italijanskega jezika in književnosti |
|
Tuji jezik I |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
|
Matematika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz matematike |
|
Umetnost |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz umetnosti ali umetnostne zgodovine |
|
Zgodovina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz zgodovine |
|
Geografija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz geografije |
|
Informatika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz računalništva ali informatike |
|
Fizika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz fizike |
| laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna iz elektrotehnike ali strojništva ali srednja strokovna izobrazba, pridobljena po štiriletnem srednješolskem programu, ki je vseboval najmanj 315 ur fizike oziroma drugih predmetov s fizikalnega predmetnega področja |
|
|
Kemija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz kemije |
| laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna izobrazba iz kemije ali srednja strokovna izobrazba, pridobljena po štiriletnem srednješolskem programu, ki je vseboval najmanj 315 ur kemije oziroma drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja |
|
|
Biologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz biologije |
| laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna izobrazba, pridobljena po štiriletnem srednješolskem programu, ki je vseboval najmanj 315 ur biologije oziroma drugih predmetov z biološkega predmetnega področja |
|
|
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz športne vzgoje |
|
Prehrana |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije |
|
Organizacija in ekonomika v gostinstvu |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije, organizacije dela ali turizma |
|
Poslovno komuniciranje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz psihologije, pedagogike, sociologije ali turizma |
|
Zdravstvena vzgoja s higienskim minimumom |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz zdravstva, veterine ali biologije |
|
Kuharstvo (praktični pouk) |
učitelj |
višja ali visokošolska strokovna izobrazba iz gostinstva |
|
Strežba (praktični pouk) |
učitelj |
višja ali visokošolska strokovna izobrazba iz gostinstva |