Ime izobraževalnega programa: GOSTINSKI TEHNIK srednje strokovno izobraževanje
(izobraževalni program s slovenskim učnim jezikom za izvajanje na narodno
mešanem območju v slovenski Istri)
Naziv strokovne izobrazbe: gostinski tehnik/gostinska tehnica
Trajanje izobraževanja: štiri leta
Posebni vpisni pogoji: zdravniško potrdilo, s katerim kandidat dokaže, da ni zdravstvenih ovir za izobraževanje po programu.
Cilji izobraževalnega programa
Poleg splošnih ciljev izobraževalni program dijakom omogoča, da:
Program je prilagojen za izvajanje v slovenskem učnem jeziku na narodno mešanem območju v slovenski Istri in ima še naslednje posebne cilje:
Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja
Predmeti |
Obvezni načini preverjanja in ocenjevanja znanja |
Prehrana |
ustno |
Organizacija in ekonomika v gostinstvu |
ustno |
Poslovno komuniciranje |
vaje |
Zdravstvena vzgoja s higienskim |
ustno |
minimumom |
|
Kuharstvo (praktični pouk) |
dnevnik praktičnega pouka, izdelek ali storitev in zagovor |
Strežba (praktični pouk) |
dnevnik praktičnega pouka, izdelek ali storitev in zagovor |
Vsebina (predmeti) poklicne mature
Skupni del:
Izbirni del: