1.1. Ime izobraževalnega programa: SLAŠČIČAR
1.2. Naziv poklicne izobrazbe: slaščičar/ slaščičarka
Poleg splošnih ciljev izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijaki), da:
3.1. Izobraževanje traja tri leta.
3.2. Izobraževalni program je ovrednoten s 180 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Obvezni načini ocenjevanja znanja |
Slovenščina |
pisno in ustno |
Matematika |
pisno in ustno |
Tuji jezik |
pisno in ustno |
Umetnost |
ustno |
Naravoslovje |
ustno |
Družboslovje |
ustno |
Športna vzgoja |
praktične naloge |
IKT in osnove poslovnega komuniciranja |
ustno, vaje, delovna poročila, izdelek ali storitev ali projektno delo |
Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja |
|
Osnove podjetništva in prodaje |
|
Osnove živilstva |
|
Osnove biotehnologije s prehrano |
|
Trajno pecivo |
|
Sladice |
|
Sladoled |
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh strokovnih modulov in splošnoizobraževalnih predmetov letnika izvedbenega kurikula šole, opravili vse interesne dejavnosti in obveznosti praktičnega usposabljanja z delom oziroma napredujejo po sklepu programskega učiteljskega zbora.
Za dijake z individualno učno pogodbo je pogoj za napredovanje iz drugega v tretji letnik opravljanje vmesnega preizkusa.
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti:
Poleg tega mora opraviti:
Izobraževalni program omogoča pridobitev naslednjih nacionalnih poklicnih kvalifikacij:
Nacionalno poklicno kvalifikacijo Izdelovalec/ Izdelovalka trajnega peciva pridobi, kdor je uspešno zaključil strokovni modul :
Oznaka | Strokovni modul |
Vsebinski sklopi |
Število kreditnih točk |
M4 |
Osnove živilstva |
odgovorno ravnanje živilca |
2 |
M6 |
Trajno pecivo |
vsi sklopi |
9 |
Nacionalno poklicno kvalifikacijo Izdelovalec/ Izdelovalka sladic pridobi, kdor je uspešno zaključil strokovni module:
Oznaka | Strokovni modul |
Vsebinski sklopi |
Število kreditnih točk |
M4 |
Osnove živilstva |
odgovorno ravnanje živilca |
2 |
M7 |
Sladice |
vsi sklopi |
20 |
Nacionalno poklicno kvalifikacijo Sladoledar/ Sladoledarka pridobi, kdor je uspešno zaključil strokovni modul:
Oznaka | Strokovni modul |
Vsebinski sklopi |
Število kreditnih točk |
M4 |
Osnove živilstva |
odgovorno ravnanje živilca |
2 |
M8 |
Sladoled |
vsi sklopi |
3 |