Izobraževalni program: GOSTINSKI TEHNIK
Sprejeto na 62. seji SS za poklicno in strokovno izobraževanje, dne 17.12. 2002
po oblikah izobraževalnega dela
Oblike izobraževalnega dela |
||
*Teorija (ur) |
**Vaje (ur) |
Skupaj (ur) |
14 |
42 |
56 |
* T – teoretični pouk, seminarji, projektno delo
** V - vaje, individualno projektno delo oziroma projektno delo v skupinah, storitev
Pri predmetu dijaki:
Informativni cilji |
Formativni cilji |
Socializacijski cilji |
Posebnosti v izvedbi |
Dijak |
Dijak |
Dijak |
|
|
|
- se zave pomena interaktivnosti dejavnikov za razvoj človekove osebnosti, - navaja se upoštevati in spoštovati individualne razlike med ljudmi, na posebnosti v izražanju čustev, potreb, - aplicira hierarhijo potreb na svojih primerih, - razmišlja o možnostih, kako omogočiti gostom, da zadovoljijo potrebe čim višjega nivoja, - se navaja razumeti in upoštevati različno vedenje gostov; |
Vaje:
|
|
|
- se identificira z gosti in poskuša razumeti razloge, zakaj in kdaj pogosteje in kdaj redkeje iščejo gostinske usluge; |
vaje:
|
|
|
- se zaveda pomena pozitivne in negativne reklame, - zna razložiti, kaj zagotavlja ugled gostinskih obratov in kako deluje na pospeševanje prodaje; |
Vaje:
|
|
|
- se zave poznavanja in upoštevanja določil poslovnega bontona za profesionalen odnos na delovnem mestu; |
Vaje:
|
|
|
- se identificira z vlogo vodje, - ocenjuje ustreznost posamezne vrste vodenja glede na dano situacijo, - razmišlja o želenih osebnostnih lastnostih in sposobnostih vodenja, - razvija toleranco in primeren odnos do dolžnosti, odgovornosti in posebnosti vodje; |
Vaje:
|
|
|
- se identificira z vlogo delavca v delovnem procesu in poskuša razumeti njegove potrebe, - se zave nujnosti stalnega strokovnega izpopolnjevanja in pozna možne vire novega znanja; |
Vaje:
|
|
|
- razvija občutljivost do ljudi v stiski in razpoznava njihove osebne stiske, - razpoznava konstruktivne in dekonstruktivne oblike vedenja, - razvija razumevanje in toleranco ter mirnost pri reševanju reklamacij; |
Vaje:
|
|
|
- se zave poznavanja in upoštevanja določil poslovnega bontona za profesionalen odnos na delovnem mestu; |
Vaje:
|
|
|
- se zave pomembnosti bontona in se zna obnašati po pravilih evropske meščanske družbe; |
Vaje:
|
|
|
- razvija čut za estetiko in splošno urejenost ter razvija svoj osebni stil urejenosti; |
Vaje:
|
|
|
- razvija smisel za korektno profesionalno komuniciranje, - se usposablja za učinkovito vodenje poslovnih pogovorov; |
Vaje:
|
|
|
- se zave pomena pisanih in nepisanih pravil poslovnega komuniciranja. |
Vaje:
|
Znanja |
Povezava s predmetom |
|
Predmet |
Znanja |
|
|
Zdravstvena vzgoja s higienskim minimumom |
|
|
Slovenščina |
|
|
Strežba |
|
|
Kuharstvo Strežba |
|
|
Informatika |
|
|
Tuji jezik |
|