PREDMETNIK GOSTINSKI TEHNIK / PT
PREDMETI |
SKUPNO |
B- Strokovno-teoretični predmeti |
|
Prehrana |
168 |
Organizacija in ekonomika v gostinstvu |
168 |
Poslovno komuniciranje |
56 |
Zdravstvena vzgoja s higienskim minimumom |
56 |
Osnove turizma |
56 |
Skupaj B |
504 |
C- Praktično izobraževanje v šoli |
|
Praktični pouk: |
|
Kuharstvo |
252 |
Strežba | 140 |
Skupaj C |
392 |
Č- Praktično izobraževanje v delovnem procesu |
|
Delovna praksa |
266 |
Število praktičnega izobraževanja (C+Č) |
658 |
Število ur izobraževanja v šoli (B+C) |
896 |
Skupaj (B+C+Č) |
1162 |
Število tednov pouka |
28 |
Število tednov praktičnega izobraževanja v delovnem procesu |
7 |
Skupno število tednov izobraževanja |
35 |
Pojasnilo k predmetniku:
Šolsko leto obsega 35 tednov izobraževalnega dela, od tega je 28 tednov strokovno-teoretičnega izobraževanja in praktičnega pouka ter 7 tednov delovne prakse v podjetjih in obratovalnicah.
Delitve dijakov v skupine
Predmet |
Izvajalec |
Letno število ur za vaje* |
Število dijakov v skupini |
Praktični pouk: |
|||
Kuharstvo | učitelj |
252 |
do 17 |
Strežba | učitelj | 140 | do 17 |
* Vaje, pri katerih se dijaki delijo v skupine
Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta
Predmet |
Izvajalec |
Znanje |
Prehrana |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije |
Organizacija in ekonomika v gostinstvu |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije, organizacije ali hotelirstva |
Poslovno komuniciranje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz psihologije, pedagogike, sociologije ali turizma |
Zdravstvena vzgoja s higienskim minimumom |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz zdravstvstva ali biologije |
Osnove turizma |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, geografije ali ekonomije |
Praktični pouk: |
učitelj |
višja ali strokovna visokošolska izobrazba iz gostinstva, turizma ali živilstva s predhodno srednjo strokovno izobrazbo iz gostinstva |