Izobraževalni program: TURISTIČNI TEHNIK
Sprejeto na 59. seji Strokovnega sveta za poklicno izobraževanje, dne 2.7.2002
Po oblikah izobraževalnega dela.
Oblike izobraževalnega dela |
||
*Teorija (ur) |
**Vaje (ur) |
Skupaj (ur) |
28 |
56 |
84 |
* T – teoretični pouk, seminarji, projektno delo;
** V- vaje, individualno projektno delo oziroma projektno delo v skupinah, storitev.
Pri predmetu dijaki:
(splošno izobraževalni jezik)
SLOVNIČNE STRUKTURE |
BESEDIŠČE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Past Simple = Navadni Preteklik; pravilni glagoli;
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
(jezik stroke)
INFORMATIVNI CILJI |
FORMATIVNI CILJI |
SOCIALIZACIJSKI CILJI |
POSEBNOSTI V IZVEDBI |
Dijaki (se) znajo |
Dijaki |
||
|
|
Razvijajo socialno integracijo in odnos do poklica ter kolektiva (sodelavcev). |
|
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
Glej 1. letnik; |
|
|
|
Razvijajo sposobnost delovanja v konfliktnih situacijah. |
|
|
|
Pridobijo si zmožnost komuniciranja, kooperativnosti in inciativnosti. |
|
|
|
Razvijajo poklicno socializacijo. |
|
|
|
Naučijo se pravil vedenja v delovnem okolju. |
|
Dijaki (se) znajo |
Dijaki se |
||
|
|
Seznanijo s poklicno etiko. |
|
|
|
Spoznajo z zahtevami kvalitetnega poklicnega dela oziroma storitev. |
|
|
|
Zavedajo negativnih vplivov masovnega turizma na okolje. |
|
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
||
|
|
Zavedajo se pomena turizma za gospodarstvo. |
|
|
|
||
|
|
Razvijajo korporativno integracijo oziroma se zavedajo pomena identifikacije posameznika s cilji predmeta (turizma), in položaja posameznika v sistemu. |
Dijaki osvajajo znanje skozi vse štiri spretnosti; spretnost pisanja, govora, poslušanja in branja. Vse te spretnosti se prepletajo in so v skladu z obravnavanimi temami.
Znanja |
Povezava s predmetom |
|
Predmet |
Znanja |
|
slovenske kulinarične posebnosti
|
Slovenščina , Osnove turizma
Praktični pouk
Umetnostna zgodovina
Geografija
Zgodovina
Turistično poslovanje
Ekonomija
Biologija z ekologijo
|
|