Izobraževalni program: KUHAR (IS, DV)
PREHRANA
Na izpitu ocenjujemo, ali kandidat:
Znanja |
Cilji |
Učna in delovna sredstva |
Vloga hrane |
|
Tabele. |
Tehnološki procesi v proizvodnji živil |
|
|
Shranjevanje, konzerviranje in kvarjenje živil |
|
|
Zastrupitve s hrano |
|
|
Zakonodaja v živilski stroki |
|
|
Pijače |
|
|
Živila in jedi |
|
|
Vrste prehrane |
|
Zgradba izpitne enote:
Vprašanja na izpitnem listku
Vprašanja morajo biti ustrezno razčlenjena. Vprašanja zajemajo temeljno znanje, vsebine mora kandidat znati med seboj povezovati. Vprašanja so sestavljena kratko in jasno.
Priprava in trajanje izpita
Kandidat ima pravico, da se 20 minut pripravlja na ustni izpit. Ustni izpit traja največ 20 minut.
Ocena
Oceno ustnega izpita oblikuje izpitna komisija na predlog izpraševalca, ki jo posreduje izpitnemu odboru..
Pri pisnem izpitu so dovoljeni naslednji pripomočki:
Pri ustnem izpitu naj ima kandidat možnost odgovarjati ob ustreznih učnih in delovnih sredstvih, navedenih v tretjem stolpcu preglednice iz 3.točke tega izpitnega kataloga.
Za kandidate je priporočena literatura in drugi viri objavljena v vsakoletnem Katalogu učbenikov za poklicne in strokovne šole za posamezno šolsko leto, ki ga izdaja Center RS za poklicno izobraževanje oziroma Zavod RS za šolstvo.