PREDMETNIK MLEKAR / SPI
PREDMETI |
1. letnik |
2. letnik |
3. letnik |
SKUPNO |
|||||
št. ur na |
št. ur na |
št. ur na |
|||||||
teden |
leto |
teden |
leto |
teden |
leto |
||||
A - Splošno-izobraževalni predmeti |
|||||||||
Slovenščina |
2 |
70 |
2 |
70 |
2 |
68 |
208 |
||
Tuji jezik |
2 |
70 |
1 |
35 |
1 |
34 |
139 |
||
Matematika |
2 |
70 |
2 |
70 |
2 |
68 |
208 |
||
Umetnost |
1 |
34 |
34 |
||||||
Družboslovje |
2 |
70 |
1 |
35 |
105 |
||||
Športna vzgoja |
1 |
35 |
1 |
35 |
1 |
34 |
104 |
||
Skupaj A |
9 |
315 |
7 |
245 |
7 |
238 |
798 |
||
B - Strokovno-teoretični predmeti |
|||||||||
Informatika |
2 |
70 |
70 |
||||||
Biotehnologija |
3 |
105 |
2 |
70 |
2 |
68 |
243 |
||
Higiena in varstvo pri delu |
2 |
70 |
70 |
||||||
Tehnologija |
4 |
140 |
4 |
140 |
4 |
136 |
416 |
||
Gospodarsko poslovanje |
2 |
70 |
2 |
68 |
138 |
||||
Skupaj B |
11 |
385 |
8 |
280 |
8 |
272 |
937 |
||
C - Praktično izobraževanje v šoli |
|||||||||
Praktični pouk predelave mleka |
4 |
140 |
4 |
140 |
4 |
136 |
416 |
||
Praktični pouk kontrole kakovosti |
3 |
105 |
3 |
105 |
3 |
102 |
312 |
||
Skupaj C |
7 |
245 |
7 |
245 |
7 |
238 |
728 |
||
Č. - Praktično izobraževanje v delovnem procesu |
|||||||||
Praktično izobraževanje pri delodajalcu med poukom |
|
70 |
|
280 |
|
272 |
622 |
||
Praktično izobraževanje pri delodajalcu (strnjeno) |
38 |
114 |
114 |
266 |
|||||
Skupaj Č |
108 |
394 |
386 |
888 |
|||||
D - Interesne dejavnosti |
|||||||||
Interesne dejavnosti |
64 |
64 |
32 |
160 |
|||||
E - Odprti kurikulum |
|||||||||
Na ravni šole |
3 |
105 |
2 |
70 |
2 |
68 |
243 |
||
Skupno število ur pouka (A+B+C+E) |
30 |
1050 |
24 |
840 |
24 |
816 |
2706 |
||
Skupaj praktično izobraževanje (C+Č) |
353 |
639 |
624 |
1616 |
|||||
Št. ur izobraževanja v šoli (A+B+C+D+E) |
1114 |
904 |
848 |
2866 |
|||||
Skupaj (A + B + C + Č + D+ E) |
1222 |
1298 |
1234 |
3754 |
|||||
Št. tednov pouka |
35 |
35 |
34 |
104 |
|||||
Št. tednov praktičnega izobraževanja samo pri delodajalcu |
1 |
3 |
3 |
7 |
|||||
Št. tednov interesnih dejavnosti |
2 |
2 |
1 |
5 |
|||||
Skupno število tednov izobraževanja |
38 |
40 |
38 |
116 |
Pojasnilo k predmetniku:
Praktično izobraževanje v delovnem procesu se v prvem letniku izvaja tako, da so dijaki zadnjih 9 tednov 1 dan na teden pri delodajalcu (prvi teden 6 ur, ostalih 8 tednov pa po 8 ur), ob koncu šolskega leta pa še 1 teden strnjeno pri delodajalcu. V drugem in tretjem letniku so dijaki po en dan na teden pri delodajalcu in na koncu še 3 tedne strnjeno.
Delitev dijakov v skupine in sodelovanje laborantov pri strokovnih predmetih
Letnik |
Predmet |
Izvajalec |
Letno število ur za vaje* |
Število dijakov v skupini |
Letno št. ur za sodelavca |
|
na oddelek |
na skupino |
|||||
1. |
Informatika |
učitelj |
52 |
do 17 |
||
Biotehnologija |
učitelj laborant |
35
|
do 17
|
10 |
35 |
|
Tehnologija |
učitelj laborant |
35
|
do 17
|
10 |
35 |
|
Praktični pouk predelave mleka |
učitelj |
22 118 |
do 5** do 17 |
|||
Praktični pouk kontrole kakovosti |
učitelj laborant |
105
|
do 17
|
105 |
||
2.
|
Biotehnologija |
učitelj laborant |
35 |
do 17 |
35 |
|
Tehnologija |
učitelj laborant |
35
|
do 17 |
35 |
||
Praktični pouk predelave mleka |
učitelj |
140
|
do 14
|
|||
Praktični pouk kontrole kakovosti |
učitelj laborant |
105
|
do 17
|
105 |
||
3. |
Biotehnologija |
učitelj laborant |
34
|
do 17
|
|
34 |
Tehnologija |
učitelj laborant |
34
|
do 17 |
25 |
||
Praktični pouk predelave mleka |
učitelj |
136
|
do 13
|
|||
Praktični pouk kontrole kakovosti |
učitelj laborant |
102 |
do 17
|
102 |
* Vaje pri katerih se dijaki delijo v skupine.
** Praktični pouk v hlevu.
Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta
Predmet |
Izvajalec |
Znanje |
Slovenščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz slovenskega jezika in književnosti |
Tuji jezik |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
Matematika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz matematike, ekonomije ali živilske tehnologije |
Umetnost |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz umetnosti ali umetnostne zgodovine |
Družboslovje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz zgodovine, geografije ali sociologije |
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz športna vzgoje |
Biotehnologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva, mikrobiologije, biologije ali kemije |
laborant |
srednja izobrazba ali srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije | |
Higiena in varstvo pri delu |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva ali varstva pri delu |
Tehnologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva |
laborant | srednja strokovna izobrazba živilske ali kemijske smeri | |
Informatika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz računalništva in informatike ali organizacije dela |
Gospodarsko poslovanje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije, organizacije dela, živilstva, psihologije ali sociologije |
Praktični pouk predelave mleka |
učitelj |
|
Praktični pouk kontrola kakovosti |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva |
laborant | srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije |