PREDMETNIK KUHAR (DV) / SPI
P R E D M E T I
|
1. letnik |
2. letnik |
3. letnik |
SKUPNO |
|||
št. ur na |
št. ur na |
št. ur na |
|||||
teden |
leto |
teden |
leto |
teden |
leto |
||
A - Splošnoizobraževalni predmeti |
|||||||
Slovenščina |
3 |
84 |
4 |
64 |
4 |
64 |
212 |
Madžarščina I ali Madžarščina II |
3 |
84 |
4 |
64 |
4 |
64 |
212 |
Tuji jezik |
2 |
56 |
2 |
32 |
3 |
48 |
136 |
Matematika |
3 |
84 |
4 |
64 |
4 |
64 |
212 |
Umetnost |
1 |
28 |
|
|
|
28 |
|
Naravoslovje |
1 |
28 |
|
|
|
|
28 |
Družboslovje |
2 |
56 |
2 |
32 |
1 |
16 |
104 |
Športna vzgoja |
2 |
56 |
2 |
32 |
1 |
16 |
104 |
Skupaj A |
17 |
476 |
18 |
288 |
17 |
272 |
1036 |
B - Strokovno-teoretični predmeti |
|||||||
Gostinstvo |
7 |
196 |
4 |
64 |
4 |
64 |
324 |
Izbirne strokovne vsebine |
3 |
84 |
3 |
48 |
4 |
64 |
196 |
Skupaj B |
10 |
280 |
7 |
112 |
8 |
128 |
520 |
C - Praktično izobraževanje v šoli |
|||||||
Praktični pouk s strokovno teorijo |
5 |
140 |
7 |
112 |
7 |
112 |
364 |
Č - Praktično izobraževanje v delovnem procesu |
|||||||
Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
304 |
|
760 |
|
684 |
1748 |
D - Interesne dejavnosti |
|||||||
Interesne dejavnosti |
|
64 |
|
64 |
|
32 |
160 |
|
|||||||
Skupno število ur pouka (A+B+C) |
32 |
896 |
32 |
512 |
32 |
512 |
1920 |
Skupaj praktično izobraževanje (C+Č) |
|
444 |
|
872 |
|
796 |
2112 |
Št. ur izobraževanja v šoli (A+B+C+D) |
|
960 |
|
576 |
|
544 |
2080 |
Skupaj (A + B + C + Č + D) |
|
1264 |
|
1336 |
|
1228 |
3828 |
Št. tednov pouka |
|
28 |
|
16 |
|
16 |
60 |
Št. tednov praktično izobraževanje v del. procesu |
|
8 |
|
20 |
|
18 |
46 |
Št. tednov interesnih dejavnosti |
|
2 |
|
2 |
|
1 |
5 |
Skupno število tednov izobraževanja |
|
38 |
|
38 |
|
35 |
111 |
Pojasnilo k predmetniku:
Madžarščina I (materni jezik ), Madžarščina II (drugi jezik)
V predmet gostinstvo so vključene vsebine predmetov prehrana in gostinsko poslovanje. Vsebine predmeta poslovno komuniciranje se izvajajo skozi ves izobraževalni proces s poudarkom na praktičnem izobraževanju; vsebine predmeta turizem pa so vključene v predmet gostinstvo in splošnoizobraževalne predmete.
Delitev dijakov v skupine in sodelovanje laborantov
Letnik |
Predmet |
Izvajalec |
Let. št. ur |
Št.dijakov |
1. |
Praktični pouk s strokovno teorijo |
učitelj |
140 |
Do 13 |
2. |
Praktični pouk s strokovno teorijo |
učitelj |
112 |
Do 13 |
3.
|
Praktični pouk s strokovno teorijo |
učitelj |
112 |
Do 13 |
Znanje, ki ga morajo imeti izvajalci posameznega predmeta
Predmet |
Izvajalec |
Znanje |
Madžarščina I, Madžarščina II |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz madžarskega jezika in književnosti |
Slovenščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz slovenskega jezika in književnosti |
Tuji jezik |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
Matematika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz matematike |
Umetnost |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz umetnosti ali umetnostne zgodovine |
Naravoslovje |
učitelj |
visokošolska izobrazba kemije, biologije ali fizike |
Družboslovje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz sociologije ali zgodovine ali geografije |
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz športne vzgoje |
Gostinstvo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma s predhodno srednjo strokovno izobrazbo iz gostinstva |
Izbirne strokovne vsebine |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma s predhodno srednjo strokovno izobrazbo iz gostinstva |
Praktični pouk s strokovno teorijo |
učitelj |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva |