Ime izobraževalnega programa: GASTRONOMIJA IN TURIZEM
Naziv strokovne izobrazbe: gastronomsko-turistični tehnik/gastronomsko-turistična tehnica
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
Izobraževanje traja eno leto.
Izobraževalni program je ovrednoten s 60 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno zaključil:
Oznaka |
Strokovni modul |
Ustno |
Pisno |
Izdelek oz. storitev |
Drugo |
M1 |
Osnove gostinstva in turizma |
x |
|
|
|
M2 |
Podjetništvo |
x |
|
|
|
M3 |
Strokovno sporazumevanje v tujih jezikih |
x |
|
|
|
M4 |
Kulinarika in turistične zanimivosti doma in v svetu |
x |
|
|
|
M5 |
Redni obroki |
|
|
x |
|
M6 |
Izredni obroki |
|
|
x |
|
M7 |
Ponudba rednih obrokov |
|
|
x |
|
M8 |
Ponudba izrednih obrokov |
|
|
x |
|
M9 |
Spremljanje in vodenje v turizmu |
x |
|
|
|
M10 |
Prodaja turističnih proizvodov |
x |
|
|
|
M11 |
Turistične informacije |
x |
|
|
|
M12 |
Hotelske in receptorske storitve |
x |
|
|
|
M13 |
Priprava dietnih jedi |
|
|
x |
|
M14 |
Catering |
|
|
x |
|
M15 |
Estetika in senzorika |
x |
|
|
|
M16 |
Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu |
x |
|
|
|
M17 |
Animacija gostov |
|
|
x |
|
M18 |
Organizacija turističnih storitev |
x |
|
|
|
M19 |
Dopolnilne dejavnosti v hotelu |
x |
|
|
|
M20 |
Turistično destinacijski menedžment |
x |
|
|
|
M21 |
Restavracijsko slaščičarstvo |
|
|
x |
|
M22 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač |
|
|
x |
|
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Poklicna matura obsega:
Obvezni del:
Izbirni del: