Oznaka |
Programske enote |
Obvezno/ izbirno |
Skupno število ur |
Število kreditnih točk |
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
||||
P1 |
Slovenščina |
obvezno |
276 |
13 |
P2 |
Matematika |
obvezno |
206 |
10 |
P3 |
Tuji jezik |
obvezno |
276 |
13 |
P4 |
Umetnost |
obvezno |
30 |
2 |
P5 |
Zgodovina |
obvezno |
40 |
2 |
P6 |
Geografija |
obvezno |
40 |
2 |
P7 |
Sociologija |
izbirno |
40 |
2 |
P8 |
Psihologija |
izbirno |
40 |
2 |
P9 |
Fizika |
obvezno |
40 |
2 |
P10 |
Kemija |
obvezno |
40 |
2 |
P11 |
Biologija |
obvezno |
40 |
2 |
P12 |
Informatika |
obvezno |
60 |
3 |
P13 |
Športna vzgoja |
obvezno |
150 |
7 |
Skupaj A |
|
1238 |
60 |
|
B – Strokovni moduli |
||||
M1 |
Receptorska dela |
obvezno |
75 |
4 |
M2 |
Naravna in kulturna dediščina |
obvezno |
134 |
8 |
M3 |
Oblikovanje gostinske ponudbe |
obvezno |
75 |
4 |
M4 |
Obroki in dogodki z animacijo |
obvezno |
364 |
16 |
M5 |
Priprava dietnih jedi |
izbirno |
50 |
3 |
M6 |
Catering |
izbirno |
50 |
3 |
M7 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač |
izbirno |
50 |
3 |
M8 |
Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu |
izbirno |
50 |
3 |
M9 |
Hotelska in gospodinjska dela |
izbirno |
50 |
3 |
M10 |
Turistično destinacijski menedžment |
izbirno |
50 |
3 |
M11 |
Restavracijsko slaščičarstvo |
izbirno |
50 |
3 |
Skupaj B |
|
748 |
38 |
|
Od tega za praktično izobraževanje v šoli: |
||||
C- Praktično izobraževanje v šoli |
||||
|
Praktični pouk |
|
240 |
12 |
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
||||
|
Praktično usposabljanje z delom |
|
76 |
3 |
D – Interesne dejavnosti |
||||
|
Interesne dejavnosti |
|
96 |
4 |
E – Odprti del kurikuluma |
||||
|
Odprti kurikulum |
|
249 |
11 |
Skupaj pouka (A+B+E) |
|
2235 |
109 |
|
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č) |
|
316 |
15 |
|
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
|
2331 |
113 |
|
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
|
2407 |
116 |
|
Poklicna matura(izdelek oziroma storitev in zagovor) |
|
4 |
||
Skupaj kreditnih točk |
|
120 |
||
|
||||
Število tednov izobraževanja v šoli |
|
69 |
|
|
Število tednov praktičnega izobraževanja v podjetju |
|
2 |
|
|
Število tednov interesnih dejavnosti |
|
3 |
|
|
Skupno število tednov izobraževanja |
|
74 |
|
Pojasnilo k predmetniku:
Izbirni predmeti: Šola oziroma dijak lahko izbere sociologijo ali psihologijo.
Izbirni strokovni moduli: Šola oziroma dijak lahko izbere strokovne module v obsegu 6KT izmed strokovnih modulov od M5 do M11.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcih
Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih ali v medpodjetniških izobraževalnih centrih
Oznaka |
Predmeti in strokovni moduli |
Izvajalec |
Znanje |
P1 |
Slovenščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz slovenščine |
P2 |
Matematika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz matematike |
P3 |
Tuji jezik |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
P4 |
Umetnost |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine |
P5 |
Zgodovina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz zgodovine |
P6 |
Geografija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz geografije |
P7 |
Sociologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz sociologije |
P8 |
Psihologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz psihologije |
P9 |
Fizika |
učitelj |
visokošolska izobrazba fizike |
laborant |
srednješolska izobrazba s 315 urami fizike oz. drugih predmetov s fizikalnega predmetnega področja |
||
P10 |
Kemija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz kemije |
laborant |
srednješolska izobrazba s 315 urami kemije oz. drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja |
||
P11 |
Biologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz biologije |
laborant |
srednješolska izobrazba s 315 urami biologije oz. drugih predmetov z biološkega predmetnega področja |
||
P12 |
Informatika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz računalništva ali informatike |
P13 |
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz športne vzgoje |
M1 |
Receptorska dela |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, ekonomije ali geografije |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, ekonomije ali geografije |
||
M2 |
Naravna in kulturna dediščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije, sociologije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali živilske tehnologije |
M3 |
Oblikovanje gostinske ponudbe |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije ali kemije; |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M4 |
Obroki in dogodki z animacijo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije ali kemije; |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M5 |
Priprava dietnih jedi |
učitelj |
visokošolska izobrazba živilske tehnologije, biologije ali kemije |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M6 |
Catering |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz hotelirstva ekonomije ali organizacije |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M7 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M8 |
Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva |
||
M9 |
Hotelska in gospodinjska dela |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, gospodinjstva, ekonomije ali organizacije |
M10 |
Turistično destinacijski menedžment |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije ali ekonomije |
M11 |
Restavracijsko slaščičarstvo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, živilstva ali gospodinjstva |