Oznaka |
Programske enote |
Obvezno |
Skupno število ur |
Število kreditnih točk |
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
||||
P1 |
Slovenščina |
obvezno |
276 |
13 |
P2 |
Madžarščina I, II |
obvezno |
276 |
13 |
P3 |
Matematika |
obvezno |
206 |
10 |
P4 |
Tuji jezik |
obvezno |
276 |
13 |
P5 |
Umetnost |
obvezno |
30 |
2 |
P6 |
Zgodovina |
obvezno |
40 |
2 |
P7 |
Geografija |
obvezno |
40 |
2 |
P8 |
Sociologija |
izbirno |
40 |
2 |
P9 |
Psihologija |
izbirno |
40 |
2 |
P10 |
Kemija |
izbirno |
60 |
3 |
P11 |
Biologija |
izbirno |
60 |
3 |
P12 |
Fizika |
izbirno |
60 |
3 |
P13 |
Informatika |
obvezno |
60 |
3 |
P14 |
Športna vzgoja |
obvezno |
150 |
7 |
Skupaj A |
|
1514 |
73 |
|
B – Strokovni moduli |
||||
M1 |
Poslovanje in podjetništvo |
obvezno |
102 |
5 |
M2 |
Receptorska dela |
obvezno |
75 |
4 |
M3 |
Naravna in kulturna dediščina |
obvezno |
134 |
6 |
M4 |
Oblikovanje gostinske ponudbe z animacijo |
obvezno |
318 |
12 |
M5 |
Priprava dietnih jedi |
izbirno |
50 |
2 |
M6 |
Catering |
izbirno |
50 |
2 |
M7 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač |
izbirno |
50 |
2 |
M8 |
Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu |
izbirno |
50 |
2 |
M9 |
Hotelska in gospodinjska dela |
izbirno |
50 |
2 |
M10 |
Turistično destinacijski menedžment |
izbirno |
50 |
2 |
M11 |
Restavracijsko slaščičarstvo |
izbirno |
50 |
2 |
Skupaj B |
|
729 |
31 |
|
Od tega: |
||||
C- Praktično izobraževanje v šoli |
||||
|
Praktični pouk |
|
240 |
12 |
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
||||
|
Praktično usposabljanje z delom |
|
76 |
3 |
D –Interesne dejavnosti |
||||
|
Interesne dejavnosti |
|
96 |
4 |
E – Odprti kurikulum |
||||
|
Odprti kurikulum |
|
136 |
5 |
|
||||
Skupaj pouka (A+B+E) |
|
2379 |
109 |
|
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č) |
|
316 |
15 |
|
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
|
2475 |
113 |
|
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
|
2551 |
116 |
|
Poklicna matura (izdelek oziroma storitev in zagovor) |
|
4 |
||
Skupaj kreditnih točk |
|
120 |
||
|
||||
Število tednov izobraževanja v šoli |
|
69 |
|
|
Število tednov praktičnega izobraževanja v podjetju |
|
2 |
|
|
Število tednov interesnih dejavnosti |
|
3 |
|
|
Skupno število tednov izobraževanja |
|
74 |
|
Pojasnila k predmetniku:
Madžarščina I: materni jezik – višja raven.
Madžarščina II: drugi jezik – nižja raven.
Povečan obseg pouka za 2 uri tedensko zaradi specifične rabe učnega jezika za izvajanje na narodno mešanem območju je že vključen v predmetnik.
Izbirni predmeti: šola oz. dijak izbere sociologijo ali psihologijo ter 2 izmed predmetov kemija, biologija in fizika
Izbirni strokovni moduli: šola oz. dijak izbere dva izmed strokovnih modulov od M5 do M11.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcih.
Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih ali v medpodjetniških izobraževalnih centrih.
Oznaka |
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Izvajalec |
Znanje |
P1 |
Slovenščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz slovenščine |
P2 |
Madžarščina I, II |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz madžarščine |
P3 |
Matematika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz matematike |
P4 |
Tuji jezik |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
P5 |
Umetnost |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine |
P6 |
Zgodovina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz zgodovine |
P7 |
Geografija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz geografije |
P8 |
Sociologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz sociologije |
P9 |
Psihologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz psihologije |
P10 |
Kemija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz kemije |
laborant |
srednješolska izobrazba s 315 urami kemije oz. drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja |
||
P11 |
Biologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz biologije |
laborant |
srednješolska izobrazba s 315 urami biologije oz. drugih predmetov z biološkega predmetnega področja |
||
P12 |
Fizika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz fizike |
laborant |
srednješolska izobrazba s 315 urami fizike oz. drugih predmetov z fizikalnega predmetnega področja |
||
P12 |
Informatika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz računalništva ali informatike |
P13 |
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz športne vzgoje |
M1 |
Poslovanje in podjetništvo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz ekonomije |
||
M2 |
Receptorska dela |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, ekonomije, geografije, organizacije dela, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine ali geografije |
učitelj praktičnega pouka |
višja ali visokošolska izobrazba iz ekonomije, turizma, hotelirstva ali organizacije dela |
||
M3 |
Naravna in kulturna dediščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije, sociologije, zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine, živilske tehnologije, ekonomije ali organizacije dela |
M4 |
Oblikovanje gostinske ponudbe z animacijo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz gostinstva, hotelirstva, turizma, ekonomije, organizacije dela, živilske tehnologije, biologije ali kemije |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz ekonomije, živilstva, gospodinjstva, turizma ali hotelirstva s predhodno srednjo izobrazbo iz gostinstva |
||
M5 |
Priprava dietnih jedi |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, turizma , hotelirstva ali ekonomije |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz ekonomije, živilstva, gospodinjstva, turizma ali hotelirstva s predhodno srednjo izobrazbo iz gostinstva |
||
M6 |
Catering |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, ekonomije, turizma, hotelirstva ali organizacije dela |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz ekonomije, živilstva, gospodinjstva, turizma ali hotelirstva s predhodno srednjo izobrazbo iz gostinstva |
||
M7 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, živilstva, ekonomije, turizma ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz ekonomije, živilstva, gospodinjstva, turizma ali hotelirstva s predhodno srednjo izobrazbo iz gostinstva |
||
M8 |
Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, živilstva, ekonomije, turizma ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz ekonomije, živilstva, gospodinjstva, turizma ali hotelirstva s predhodno srednjo izobrazbo iz gostinstva |
||
M9 |
Hotelska in gospodinjska dela |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, gospodinjstva, živilstva, živilske tehnologije, ekonomije ali organizacije dela |
M10 |
Turistično destinacijski menedžment |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz turizma, hotelirstva, geografije, ekonomije ali organizacije dela |
M11 |
Restavracijsko slaščičarstvo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva, živilske tehnologije, ekonomije, turizma ali hotelirstva |
učitelj praktičnega pouka |
srednja ali višja strokovna izobrazba iz gostinstva ali višja strokovna izobrazba iz ekonomije, živilstva, gospodinjstva, turizma ali hotelirstva s predhodno srednjo izobrazbo iz gostinstva |