Oznaka  | 
      Programske enote  | 
      Obvezno/  | 
      Skupno število ur  | 
      Število kreditnih točk  | 
    
A - Splošno izobraževalni predmeti
P1  | 
      Slovenščina  | 
      obvezno  | 
      213  | 
      12  | 
    
P2  | 
      Matematika  | 
      obvezno  | 
      213  | 
      12  | 
    
P3  | 
      Tuji jezik  | 
      obvezno  | 
      164  | 
      9  | 
    
P4  | 
      Umetnost  | 
      obvezno  | 
      33  | 
      2  | 
    
P5  | 
      Naravoslovje  | 
      obvezno  | 
      66*  | 
      3  | 
    
P5  | 
      Družboslovje  | 
      obvezno  | 
      132  | 
      6  | 
    
P7  | 
      Športna vzgoja  | 
      obvezno  | 
      164  | 
      7  | 
    
Skupaj A  | 
      
  | 
      985  | 
      51  | 
    |
B - Strokovni moduli
M1  | 
      IKT in Osnove poslovnega komuniciranja  | 
      obvezno  | 
      98  | 
      5  | 
    
M2  | 
      Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja  | 
      obvezno  | 
      66  | 
      4  | 
    
M3  | 
      Osnove podjetništva in prodaja  | 
      obvezno  | 
      98  | 
      5  | 
    
M4  | 
      Osnove živilstva  | 
      obvezno  | 
      98  | 
      5  | 
    
M5  | 
      Osnove biotehnologije s prehrano  | 
      obvezno  | 
      154  | 
      8  | 
    
M6  | 
      Osnovne vrste kruha in pekovskega peciva  | 
      obvezno  | 
      182  | 
      9  | 
    
M7  | 
      Posebne vrste kruha in pekovskega peciva  | 
      obvezno  | 
      224  | 
      11  | 
    
M8  | 
      Zahtevni pekovski izdelki  | 
      obvezno  | 
      245  | 
      12  | 
    
Skupaj B  | 
      
  | 
      1165  | 
      59  | 
    |
Od tega:
      C - Praktični pouk v  šoli 
  | 
      Praktični pouk  | 
      
  | 
      600  | 
      24  | 
    
Č - Praktično usposabljanje pri delodajalcu
  | 
      Praktično usposabljanje z delom  | 
      
  | 
      912  | 
      36  | 
    
D - Interesne dejavnosti
  | 
      Interesne dejavnosti  | 
      
  | 
      160  | 
      6  | 
    
E - Odprti kurikulum
  | 
      Odprti kurikulum  | 
      
  | 
      584  | 
      26  | 
    
Skupno število ur pouka (A+B+E)  | 
      
  | 
      2734  | 
      136  | 
    
Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č)  | 
      
  | 
      1512  | 
      60  | 
    
Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E)  | 
      
  | 
      2894  | 
      142  | 
    
Skupno število ur (A+B+Č+D+E)  | 
      
  | 
      3806  | 
      178  | 
    
Zaključni izpit (izdelek oziroma storitev in zagovor)  | 
      
  | 
      
  | 
      2  | 
    
Skupaj kreditnih točk  | 
      
  | 
      
  | 
      180  | 
    
Število tednov pouka  | 
      
  | 
      82  | 
      
  | 
    
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom  | 
      
  | 
      24  | 
      
  | 
    
Število tednov interesnih dejavnosti  | 
      
  | 
      5  | 
      
  | 
    
Skupno število tednov izobraževanja  | 
      
  | 
      111  | 
      
  | 
    
Pojasnilo k predmetniku:
    *Neintergirani del naravoslovja. Za celotni katalog znanja je  predvideno 132 ur. 
Z individualno učno pogodbo se obseg praktičnega usposabljanja z delom lahko poveča:
Izobraževalni program  izvaja šola in delodajalci. 
    Praktično usposabljanje  z delom se izvaja pri delodajalcih in medpodjetniških izobraževalnih centrih. 
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli  | 
      Izvajalec  | 
      Znanje  | 
    
Slovenščina  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz slovenščine  | 
    
Tuji jezik  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika  | 
    
Matematika  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz matematike ali živilstva  | 
    
Umetnost  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine  | 
    
Naravoslovje  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz biologije, kemije ali fizike  | 
    
laborant  | 
      srednješolska izobrazba s 315 urami biologije, kemije ali fizike ali drugih predmetov z biološkega, kemijskega ali fizikalnega predmetnega področja  | 
    |
Družboslovje  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz zgodovine, geografije ali sociologije  | 
    
Športna vzgoja  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz športne vzgoje  | 
    
IKT in osnove poslovnega komuniciranja  | 
      učitelj vsebinskega sklopa: informacijsko komunikacijska tehnologija  | 
      visokošolska izobrazba iz računalništva aliinformatike  | 
    
učitelj vsebinskega sklopa: osnove poslovnega komuniciranja  | 
      visokošolska izobrazba iz psihologije, pedagogike, sociologija, ekonomije ali organizacije dela  | 
    |
učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa: informacijsko komunikacijska tehnologija  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz vrtnarstva, hortikulture, kmetijstva, zootehnike, živilstva, gozdarstva, računalništva aliinformatike ali visokošolska izobrazba katerekoli smeri in končan študijski program izpopolnjevanja iz računalništva in informatike v obsegu 375 ur  | 
    |
učitelj praktičnega pouka vsebinskega sklopa: osnove poslovnega komuniciranja  | 
      visokošolska izobrazba psihologije, pedagogike, sociologije, ekonomije ali organizacije dela  | 
    |
Varovanje okolja z osnovami trajnostnega razvoja  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, gozdarstva, etnologije, biologije, kemije, geografije ali fizike  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz kmetijstva, zootehnike, hortikulture, živilstva, gozdarstva, kemije, biologije, geografije ali fizike  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Osnove podjetništva in prodaja  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz ekonomije, organizacije, menedžmenta, psihologije, pedagogike, sociologije, živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture ali gozdarstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, vrtnarstva, gozdarstva ali ekonomije  | 
    |
Osnove živilstva  | 
      učitelj 
  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva   | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednja strokovna izobrazba iz živilstva s poprejšnjo srednjo poklicno iz slaščičarstva ali višja strokovna izobrazba iz živilstva, kmetijstva, kemije ali gostinstva po srednji poklicni iz slaščičarstva  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba  | 
    |
Osnove biotehnologije s prehrano  | 
      učitelj 
  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva ali biotehnologije ali veterine  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednja strokovna izobrazba iz živilstva s poprejšnjo srednjo poklicno iz slaščičarstva ali višja strokovna izobrazba iz živilstva, kmetijstva, kemije ali gostinstva po srednji poklicni iz slaščičarstva  | 
    |
laborant  | 
      srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska splošna izobrazba  | 
    |
Osnovne vrste kruha in pekovskega peciva  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednješolska ali višješolska izobrazba iz živilstva s poprejšnjo srednjo    poklicno izobrazbo iz pekarstva ali   | 
    |
Posebne vrste kruha in pekovskega peciva  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednješolska ali višješolska izobrazba iz živilstva s poprejšnjo srednjo    poklicno iz pekarstva  | 
    |
Zahtevni pekovski izdelki  | 
      učitelj  | 
      visokošolska izobrazba iz živilstva  | 
    
učitelj praktičnega pouka  | 
      srednješolska ali višješolskaizobrazba iz živilstva s    poprejšnjo srednjo poklicno izobrazbo iz pekarstva ali   |