1.1. Ime izobraževalnega programa: GASTRONOMIJA
Izobraževalni program z italijanskim učnim jezikom, prilagojen za izvajanje na narodno mešanem območju v Slovenski Istri.
1.2. Naziv strokovne izobrazbe: gastronomski tehnik/ gastronomska tehnica
Poleg splošnih ciljev izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju dijakom), da:
Dijak bo ob zaključku izobraževanja:
Program je prilagojen za izvajanje v italijanskem učnem jeziku na narodno mešanem območju v Slovenski Istri in ima še naslednje posebne cilje:
3.1. Izobraževanje traja 2 leti.
3.2. Izobraževalni program je ovrednoten s 120 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno zaključil srednje poklicno izobraževanje in si pridobil enega od nazivov srednje poklicne izobrazbe:
Oznaka |
Splošnoizobraževalni predmet in strokovni modul |
Ustno |
Pisno |
Izdelek oziroma storitev |
Drugo |
P1 |
Italijanščina |
x |
x |
|
|
P2 |
Slovenščina |
x |
x |
|
|
P3 |
Matematika |
x |
x |
|
|
P4 |
Tuji jezik |
x |
x |
|
|
P5 |
Umetnost |
|
|
x |
|
P6 |
Zgodovina |
x |
|
|
|
P7 |
Geografija |
x |
|
|
|
P8 |
Sociologija |
x |
|
|
|
P9 |
Psihologija |
x |
|
|
|
P10 |
Kemija |
x |
|
|
|
P11 |
Biologija |
x |
|
|
|
P12 |
Informatika |
x |
|
|
|
P13 |
Športna vzgoja |
x |
|
|
|
M1 |
Poslovanje in podjetništvo |
x |
|
|
|
M2 |
Receptorska dela |
x |
|
|
|
M3 |
Naravna in kulturna dediščina |
x |
|
|
|
M4 |
Oblikovanje gostinske ponudbe z animacijo |
x |
|
|
|
M5 |
Priprava dietnih jedi |
|
|
x |
|
M6 |
Catering |
|
|
x |
|
M7 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač |
|
|
x |
|
M8 |
Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu |
x |
|
|
|
M9 |
Hotelska in gospodinjska dela |
x |
|
|
|
M10 |
Turistično destinacijski menedžment |
x |
|
|
|
M11 |
Restavracijsko slaščičarstvo |
|
|
x |
|
6.1. Pogoji za napredovanje
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika izvedbenega kurikula šole, opravili vse obveznosti sprejetih vsebin interesnih dejavnosti in vse obveznosti praktičnega usposabljanja z delom oziroma napredujejo po sklepu programskega učiteljskega zbora.
6.2. Pogoji za dokončanje
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Poklicna matura obsega
Obvezni del:
Izbirni del:
Izobraževalni program omogoča pridobitev naslednjih nacionalnih poklicnih kvalifikacij po postopku, ki je določen s predpisi, ki urejajo nacionalne poklicne kvalifikacije:
Nacionalno poklicno kvalifikacijo vodja cateringa pridobi, kdor je pozitivno ocenjen iz navedenih strokovnih modulov:
Oznaka | Strokovni moduli |
Vsebinski sklopi |
KT |
M3 |
Oblikovanje gostinske ponudbe |
modul v celoti |
4 |
M4 |
Obroki in dogodki z animacijo |
modul v celoti |
17 |
M6 |
Catering |
modul v celoti |
3 |