Oznaka |
Programske enote |
Obvezno/Izbirno |
Skupno |
Število kreditnih točk |
A. Splošnoizobraževalni predmeti |
|
|||
P1 |
Slovenščina |
obvezno |
276 |
13 |
P2 |
Tuji jezik |
obvezno |
276 |
13 |
P3 |
Matematika |
obvezno |
206 |
10 |
P4 |
Umetnost |
obvezno |
30 |
2 |
P5 |
Zgodovina |
obvezno |
40 |
2 |
P6 |
Geografija |
izbirno |
40 |
2 |
P7 |
Sociologija |
izbirno |
40 |
2 |
P8 |
Psihologija |
izbirno |
40 |
2 |
P9 |
Fizika |
obvezno |
40 |
2 |
P10 |
Kemija |
obvezno |
40 |
2 |
P11 |
Biologija |
obvezno |
40 |
2 |
P12 |
Športna vzgoja |
obvezno |
150 |
7 |
Skupaj A |
|
1178 |
57 |
|
B. Strokovni moduli |
|
|||
M1 |
Podjetništvo in trženje |
izbirno |
68 |
4 |
M2 |
Trajnostni razvoj |
izbirno |
68 |
4 |
M3 |
Predelava živil |
obvezno |
210 |
10 |
M4 |
Prehrana in dietetika |
obvezno |
105 |
5 |
M5 |
Tehnike analiziranja živil |
obvezno |
136 |
6 |
M6 |
Živilska mikrobiologija z biotehnologijo |
obvezno |
138 |
6 |
M7 |
Tehnologije živil rastlinskega izvora |
izbirno |
170 |
10 |
M8 |
Tehnologije živil živalskega izvora |
izbirno |
170 |
10 |
M9 |
Prehranski obrati in gastronomija |
izbirno |
170 |
10 |
M10 |
Kontrola kakovosti živil |
izbirno |
170 |
10 |
M11 |
Upravljanje strojev in naprav v živilstvu |
izbirno |
170 |
10 |
Skupaj B |
|
827 |
41 |
|
Od tega: |
|
|||
|
Praktični pouk |
|
240 |
12 |
|
|
|||
Č. Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
|||
|
Praktično usposabljanje z delom |
|
76 |
3 |
D. Interesne dejavnosti |
|
|||
|
Interesne dejavnosti |
|
96 |
4 |
E. Odprti kurikulum |
|
|||
|
Odprti kurikulum |
|
256 |
11 |
|
||||
Skupaj pouka (A+B+E) |
|
2261 |
109 |
|
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č) |
|
316 |
15 |
|
Skupaj izobraževanja v šoli |
|
2357 |
113 |
|
Skupaj (A+B+Č +D+E) |
|
2433 |
116 |
|
Poklicna matura (izdelek oziroma storitev) |
|
|
4 |
|
Skupaj kreditnih točk |
|
|
120 |
|
|
||||
Št. tednov pouka |
|
69 |
|
|
Št. tednov praktičnega usposabljanja z delom |
|
2 |
|
|
Št. tednov interesnih dejavnosti |
|
3 |
|
|
Skupno število tednov izobraževanja |
|
74 |
|
Pojasnilo k predmetniku:
Informatika je integrirana v strokovnih modulih od M1 do M11.
Izbirni predmeti:Šola oziroma dijak izbere dva izmed ponujenih predmetov geografija, psihologija in sociologija.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcih.
Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih, na šolskih posestvih ali v medpodjetniških izobraževalnih centrih.
Oznaka |
Splošno izobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Izvajalec |
Znanja |
P1 |
Slovenščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz slovenščine |
P2 |
Tuji jezik |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
P3 |
Umetnost |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti, umetnostne zgodovine |
P4 |
Matematika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz matematike |
P5 |
Zgodovina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz zgodovine |
P6 |
Geografija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz geografije |
P7 |
Sociologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz sociologije |
P8 |
Psihologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz psihologije |
P9 |
Fizika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz fizike |
laborant |
srednješolska izobrazba s 315 urami fizike ali drugih predmetov s fizikalnega predmetnega področja |
||
P10 |
Kemija |
učitelj |
visokošolska izobrazba kemije |
laborant |
srednješolska izobrazba s 315 urami kemije ali drugih predmetov s kemijskega predmetnega področja |
||
P11 |
Biologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz biologije |
|
laborant |
srednješolska izobrazba s 315 urami biologije ali drugih predmetov s biološkega predmetnega področja |
|
P12 |
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz športne vzgoje |
M1 |
Podjetništvo in trženje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije, organizacije, menedžmenta, psihologije, pedagogike, sociologije, živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture ali gozdarstva |
učitelj praktičnega pouk |
višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, vrtnarstva, gozdarstva, ekonomije, organizacije, menedžmenta, psihologije, pedagogike ali sociologije |
||
M2 |
Trajnostni razvoj |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva, kmetijstva, zootehnike, hortikulture, gozdarstva, etnologije, biologije, kemije, geografije ali fizike |
laborant |
srednješolska izobrazba s 315 urami biologije, kemije ali fizike ali drugih predmetov z biološkega, kemijskega ali fizikalnega predmetnega področja |
||
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali visokošolska izobrazba iz kmetijstva, zootehnike, hortikulture, živilstva ali gozdarstva, kemije, biologije, geografije ali fizike |
||
M3 |
Predelava živil |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva |
laborant |
srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednješolska izobrazba |
||
učitelj praktičnega pouka |
visokošolska ali višja strokovna izobrazba iz živilstva |
||
M4 |
Prehrana in dietetika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva |
laborant |
srednješolska ali višješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba |
||
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva |
||
M5 |
Tehnike analiziranja živil |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva ali kemije |
laborant |
srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba |
||
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva ali kemije |
||
M6 |
Živilska mikrobiologija z biotehnologijo |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva, biotehnologije, mikrobiologije, biologije ali veterine |
laborant |
srednješolska strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba |
||
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva ali veterine |
||
M7 |
Tehnologije živil rastlinskega izvora |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva |
laborant |
srednješolska izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba |
||
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva |
||
M8 |
Tehnologije živil živalskega izvora |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva |
laborant |
srednješolska izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba |
||
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva |
||
M9 |
Prehranski obrati in gastronomija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva |
laborant |
srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba |
||
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva |
||
M10 |
Kontrola kakovosti živil |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva |
laborant |
srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba |
||
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva |
||
M11 |
Upravljanje strojev in naprav v živilstvu |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilstva, strojništva ali elektrotehnike |
laborant |
srednja strokovna izobrazba iz živilstva ali kemije ali srednja izobrazba |
||
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali visokošolska izobrazba iz živilstva, elektrotehnike, strojništva |