Oznaka |
Programske enote |
Obvezno/ |
Skupno število ur |
Številokreditnih točk |
A – Splošnoizobraževalni predmeti |
||||
P1 |
Italijanščina |
obvezno |
213 |
12 |
P2 |
Slovenščina |
obvezno |
213 |
12 |
P3 |
Matematika |
obvezno |
213 |
12 |
P4 |
Tuji jezik |
obvezno |
164 |
9 |
P5 |
Umetnost |
obvezno |
33 |
2 |
P6 |
Naravoslovje |
obvezno |
132 |
6 |
P7 |
Družboslovje |
obvezno |
132 |
6 |
P8 |
Športna vzgoja |
obvezno |
164 |
7 |
Skupaj A |
|
1264 |
66 |
|
B – Strokovni moduli |
||||
M 1 |
Uporabna informacijsko komunikacijska tehnologija |
obvezno |
100 |
4 |
M 2 |
Poslovanje in organizacija |
obvezno |
75 |
3 |
M3 |
Komuniciranje |
obvezno |
150 |
6 |
M4 |
Osnove v gostinstvu |
obvezno |
225 |
9 |
M 5 |
Priprava posameznih skupin jedi |
izbirno |
64 |
3 |
M 6 |
Priprava rednih obrokov |
izbirno |
180 |
8 |
M 7 |
Priprava izrednih obrokov |
izbirno |
64 |
3 |
M 8 |
Postrežba pijač |
izbirno |
64 |
3 |
M 9 |
Postrežba rednih obrokov |
izbirno |
180 |
8 |
M 10 |
Postrežba izrednih obrokov |
izbirno |
64 |
3 |
M 11 |
Eko turizem |
izbirno |
180 |
8 |
M 12 |
Kultura bivanja |
izbirno |
64 |
3 |
M 13 |
Tekstilije |
izbirno |
64 |
3 |
Skupaj B |
|
858 |
37 |
|
Od tega: |
||||
|
Praktični pouk |
|
75 |
3 |
Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
||||
|
Praktično usposabljanje z delom |
|
1520 |
60 |
D – Interesne dejavnosti |
||||
|
Interesne dejavnosti |
|
160 |
6 |
E – Odprti kurikulum |
||||
|
Odprti kurikulum |
|
173 |
9 |
|
||||
Skupaj pouka (A+B+E) |
|
2295 |
112 |
|
Skupaj praktičnega izobraževanja (C+Č) |
|
1595 |
63 |
|
Skupaj izobraževanja v šoli (A+B+D+E) |
|
2455 |
118 |
|
Skupaj (A+B+Č+D+E) |
|
3975 |
178 |
|
Zaključni izpit (izdelek oziroma storitev) |
|
|
2 |
|
Skupaj kreditnih točk |
|
|
180 |
|
|
||||
Število tednov izobraževanja v šoli |
|
66 |
|
|
Število tednov praktičnega usposabljanja z delom |
|
40 |
|
|
Število tednov interesnih dejavnosti |
|
5 |
|
|
Skupno število tednov izobraževanja |
|
111 |
|
Pojasnila k predmetniku:
Povečan obseg pouka za 2 uri tedensko zaradi specifične rabe učnega jezika za izvajanje na narodno mešanem območju je že vključen v predmetnik.
Cilji in vsebine družboslovja, naravoslovja in umetnosti se deloma lahko izvajajo v strokovnih modulih v različnih oblikah pouka. Načine, oblike in obseg povezovanja določi šola v izvedbenem kurikulu.
Izbirni strokovni moduli: med izbirnimi strokovnimi moduli od M5 do M11 dijak izbere tri module v obsegu 14 KT.
Z individualno učno pogodbo se obseg praktičnega pouka lahko zmanjša in nadomesti s praktičnim usposabljanjem z delom, ki se lahko poveča.
Izobraževalni program se izvaja v šoli in pri delodajalcih.
Praktično usposabljanje z delom se izvaja pri delodajalcih ali v medpodjetniških izobraževalnih centrih.
Oznaka |
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Izvajalec |
Znanje |
|
P1 |
Italijanščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz italijanščine |
|
P2 |
Slovenščina |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz slovenščine |
|
P3 |
Matematika |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz matematike |
|
P4 |
Tuji jezik |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ustreznega tujega jezika |
|
P5 |
Umetnost |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz glasbe, likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine |
|
P6 |
Naravoslovje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz biologije, kemije ali fizike |
|
|
|
laborant |
srednješolska izobrazba s 315 urami biologije, kemije ali fizike ali drugih predmetov z biološkega, kemijskega ali fizikalnega predmetnega področja |
|
P7 |
Družboslovje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz zgodovine, geografije ali sociologije |
|
P8 |
Športna vzgoja |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz športne vzgoje |
|
M1 |
Uporabna informacijsko komunikacijska tehnologija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije, informatike, računalništva, organizacije dela, upravljanja in poslovanja ali visoka poslovna šola |
|
učitelj praktičnega pouka |
visokošolska izobrazba iz ekonomije, informatike, računalništva, organizacije dela, upravljanja in poslovanja, visoka poslovna šola ali višješolska izobrazba iz strojepisja in stenografije ali upravne smeri |
|||
M2 |
Poslovanje in organizacija |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije ali organizacije dela |
|
učitelj praktičnega pouka |
visokošolska ali višješolska izobrazba iz ekonomije ali organizacije dela |
|||
M3 |
Komuniciranje |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz ekonomije, organizacije dela, psihologije, andragogike ali komunikologije |
|
učitelj praktičnega pouka |
visokošolska ali višješolska izobrazba iz ekonomije, organizacije dela, psihologije, andragogike ali komunikologije |
|||
M4 |
Osnove v gostinstvu |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, hotelirstva, gospodinjstva, ekonomije, organizacije dela ali turizma. |
|
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
|||
M5 |
Priprava posameznih skupin jedi |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, kemije, biologije ali gospodinjstva |
|
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
|||
M6 |
Priprava rednih obrokov |
učitelji |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva |
|
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
|||
M7 |
Priprava izrednih obrokov |
učitelji |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije ali gospodinjstva |
|
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
|||
M8 |
Postrežba pijač |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva |
|
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
|||
M9 |
Postrežba rednih obrokov |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva |
|
učitelj praktičnega pouk |
višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
|||
M10 |
Postrežba izrednih obrokov |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz živilske tehnologije, biologije, kemije, gospodinjstva ali hotelirstva |
|
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz gostinstva, živilstva ali gospodinjstva |
|||
M11 |
Eko turizem |
učitelji |
visokošolska izobrazba iz geografije, turizma, hotelirstva, ekonomije ali organizacije dela |
|
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz ekonomije, organizacije dela, gostinstva, turizmaali gospodinjstva |
|||
M12 |
Kultura bivanja |
učitelji |
visokošolska izobrazba iz biologije, živilstva, zdravstva, oblikovanja ali gospodinjstva |
|
učitelj praktičnega pouka |
višješolska izobrazba iz ekonomije, gospodinjstva, gostinstva, živilstva ali zdravstva |
|||
M13 |
Tekstilije |
učitelj |
visokošolska izobrazba iz tekstilstva |
|
učitelj praktičnega pouka |
višješolska ali srednja strokovna izobrazba iz tekstilstva |