1.1. Ime izobraževalnega programa: GASTRONOMIJA
1.2. Naziv strokovne izobrazbe: gastronomski tehnik/ gastronomska tehnica
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju dijaki), da:
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno zaključil srednje poklicno izobraževanje in si pridobil enega od nazivov srednje poklicne izobrazbe:
Oznaka |
Splošnoizobraževalni predmet in strokovni modul |
Ustno |
Pisno |
Izdelek oziroma storitev |
Drugo |
P1 |
Slovenščina |
x |
x |
|
|
P2 |
Matematika |
x |
x |
|
|
P3 |
Tuji jezik |
x |
x |
|
|
P4 |
Umetnost |
|
|
x |
|
P5 |
Zgodovina |
x |
|
|
|
P6 |
Geografija |
x |
|
|
|
P7 |
Sociologija |
x |
|
|
|
P8 |
Psihologija |
x |
|
|
|
P9 |
Fizika |
x |
|
|
|
P10 |
Kemija |
x |
|
|
|
P11 |
Biologija |
x |
|
|
|
P12 |
Informatika |
x |
|
|
|
P13 |
Športna vzgoja |
x |
|
|
|
M1 |
Receptorska dela |
x |
|
|
x |
M2 |
Naravna in kulturna dediščina |
x |
|
|
|
M3 |
Oblikovanje gostinske ponudbe |
x |
|
|
|
M4 |
Obroki in dogodki z animacijo |
|
|
x |
|
M5 |
Priprava dietnih jedi |
|
|
x |
|
M6 |
Catering |
|
|
x |
|
M7 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač |
|
|
x |
|
M8 |
Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu |
x |
|
|
|
M9 |
Hotelska in gospodinjska dela |
x |
|
|
|
M10 |
Turistično destinacijski menedžment |
x |
|
|
|
M11 |
Restavracijsko slaščičarstvo |
|
|
x |
|
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika izvedbenega kurikula šole, opravili vse obveznosti sprejetih vsebin interesnih dejavnosti in vse obveznosti praktičnega usposabljanja z delom oziroma napredujejo po sklepu programskega učiteljskega zbora.
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Poklicna matura obsega
Obvezni del:
Izbirni del:
Izobraževalni program omogoča pridobitev naslednjih nacionalnih poklicnih kvalifikacij po postopku, ki je določen s predpisi, ki urejajo nacionalne poklicne kvalifikacije:
Nacionalno poklicno kvalifikacijo vodja cateringa pridobi, kdor je pozitivno ocenjen iz navedenih strokovnih modulov:
Oznaka | Strokovni moduli |
Vsebinski sklopi |
KT |
M3 |
Oblikovanje gostinske ponudbe |
modul v celoti |
4 |
M4 |
Obroki in dogodki z animacijo |
modul v celoti |
16 |
M6 |
Catering |
modul v celoti |
3 |