1.1. Ime izobraževalnega programa: GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE SI
1.2. Naziv poklicne/strokovne izobrazbe: gastronom hotelir/ gastronomka hotelirka
Poleg splošnih ciljev vzgoje in izobraževanja izobraževalni program omogoča dijakom in dijakinjam (v nadaljevanju: dijakom), da:
Program je prilagojen za izvajanje v slovenskem učnem jeziku na narodno mešanem območju v slovenski Istri in ima še naslednje posebne cilje:
3.1. Trajanje izobraževanja v letih:
Izobraževalni program traja 3 leta
3.2. Ovrednotenje programa s kreditnimi točkami (KT):
Izobraževalni program je ovrednoten s 189 kreditnimi točkami (KT).
V izobraževalni program se lahko vpiše, kdor je uspešno končal:
Oznaka predmeta/ modula |
Splošnoizobraževalni predmeti in strokovni moduli |
Ustni odgovori |
Pisni izdelki |
Izdelek oziroma storitev in zagovor |
Drugo |
P1 |
Slovenščina |
x |
x |
|
|
P2 |
Italijanščina |
x |
x |
|
|
P3 |
Tuji jezik |
x |
x |
|
|
P4 |
Matematika |
x |
x |
|
|
P5 |
Umetnost |
|
|
x |
|
P6 |
Naravoslovje |
x |
|
|
|
P7 |
Družboslovje |
x |
|
|
|
P8 |
Športna vzgoja |
|
|
|
Praktične naloge |
M1 |
Osnove v gostinstvu |
|
|
x |
|
M2 |
Komuniciranje in poslovanje |
|
|
x |
|
M3 |
Priprava posameznih skupin jedi |
|
|
x |
|
M4 |
Priprava rednih obrokov |
|
|
x |
|
M5 |
Priprava izrednih obrokov |
|
|
x |
|
M6 |
Postrežba pijač |
|
|
x |
|
M7 |
Postrežba rednih obrokov |
|
|
x |
|
M8 |
Postrežba izrednih obrokov |
|
|
x |
|
M9 |
Eko turizem |
|
|
x |
|
M10 |
Kultura bivanja |
|
|
x |
|
M11 |
Tekstilije |
|
|
x |
|
M12 |
Slovenske narodne jedi |
|
|
x |
|
M13 |
Delikatesna kuhinja |
|
|
x |
|
M14 |
Peka pic |
|
|
x |
|
M15 |
Peka peciva |
|
|
x |
|
M16 |
Priprava jedi pred gostom |
|
|
x |
|
M17 |
Mešane pijače |
|
|
x |
|
M18 |
Slovenska vina |
|
|
x |
|
M19 |
Dekoracije |
|
|
x |
|
M20 |
Kreativnost |
|
|
x |
|
M21 |
Oskrba na domu |
|
|
x |
|
6.1. Pogoji za napredovanje
V višji letnik lahko napredujejo dijaki, ki so ob koncu šolskega leta pozitivno ocenjeni iz vseh splošnoizobraževalnih predmetov in strokovnih modulov letnika v skladu z izvedbenim kurikulom šole, in so opravili vse interesne dejavnosti in obveznosti praktičnega usposabljanja z delom.
Za dijake z individualnimi učnimi pogodbami je za napredovanje iz drugega v tretji letnik pogoj opravljanje vmesnega preizkusa.
6.2. Pogoji za dokončanje
Za dokončanje izobraževanja in pridobitev izobrazbe mora dijak uspešno opraviti s pozitivnimi ocenami:
Poleg tega mora opraviti:
Zaključni izpit obsega:
-